EUR: 331,22 Ft
CHF: 301,48 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Belföld

Hadházy utcára küldené szomszédját

Különböző módokon próbált hozzájutni nyugdíjas szomszédja lakásához Hadházy Ákos. Az LMP társelnöke néhány éve vetett szemet az idős férfi lakására, a nyugdíjas azonban nem volt hajlandó eladni az ingatlant. Hadházy ezért – a szomszéd szerint – éveken át sanyargatta őt, s az idős embert most kórházban ápolják válságos állapota miatt – számolt be a Tények.

Válságos állapotban fekszik a szekszárdi megyei kórházban az a nyugdíjas férfi, akit az LMP-s Hadházy Ákos akart elüldözni – közölte a Tények riportja. A zöld párt társelnöke éveken át ellehetetlenítette a 69 éves szomszédját, hogy megszerezze annak lakását. Hadházy például elzárta a vízvezetéket szomszédjánál, így a nyugdíjas másfél éven keresztül az udvarról hordta a vizet egy vödörben.


A Tények bemutatta Acsádi Róbert és a Hadházy család társasházát Szekszárdon. A házban három lakásból kettő Hadházy tulajdonában van. A politikus szemet vetett a szomszédja, Acsádi Róbert lakására is. Hadházy először eltartási szerződéssel próbálkozott a Bartina utcai házban lakó idős férfinál, ám Acsádi Róbert elutasította az ajánlatot. Hadházy ezután felújította a társasház tetőszerkezetét, mintegy két és fél millió forintért. Később lakógyűlési határozatra hivatkozva arra kötelezték Acsádi Róbertet, hogy a tulajdoni hányadnak megfelelően fél millió forinttal járuljon hozzá a javítási költségekhez. Ezt az összeget pedig két héten belül kellett volna előteremtenie.

Az idős nyugdíjas korábban a TV2-nek elmondta, hogy szerinte Hadházy mindenképpen meg akarta szerezni az Ő tulajdonrészét is, ezért újította fel az egyébként jó állapotban lévő tetőszerkezetet. Szerinte a politikus tudta, hogy a 69 éves férfi egyébként sem tud fizetni.


Hadházy végül pert indított és elérte, hogy Acsádi nyugdíjából részletekben vonják le a tető javításának rá eső költségeit, valamint a perköltséget. A politikus az első adandó alkalommal végrehajtást kért, felbecsültette az ingatlant, és azt akarta, hogy bocsássák árverésre. Acsádi kifogást emelt ez ellen, és részletfizetést kért, amit jóváhagytak. A szerencsétlenül járt nyugdíjasnak emiatt a havi 70 ezer forintos nyugdíjából 27 ezret vonnak le, lehetetlen helyzetbe hozva a férfit. Azt mondta, előfordul, hogy tűzifára sem telik, ezért egész nap fagyoskodnia kell.

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

    Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

    A miniszterelnök ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretne látni, mint az előző kilenc évben. Orbán Viktor a Hír TV-nek a kihelyezett Fidesz-frakcióülés helyszínén adott nyilatkozatában azt is elmondta, hogy változatlanul érvényben tartja azokat a megállapodásokat, amelyeket az elmúlt időszakban Tarlós István leköszönő főpolgármesterrel kötött.

  • A Liget Projektről is hazudott Karácsony

    A Liget Projektről is hazudott Karácsony

    Bár a programjában Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester azt ígérte, hogy leállítja a Liget Projektet, ezt az ígéretét kénytelen volt módosítani arra, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.