2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Belföld

Hadházy utcára küldené szomszédját

Különböző módokon próbált hozzájutni nyugdíjas szomszédja lakásához Hadházy Ákos. Az LMP társelnöke néhány éve vetett szemet az idős férfi lakására, a nyugdíjas azonban nem volt hajlandó eladni az ingatlant. Hadházy ezért – a szomszéd szerint – éveken át sanyargatta őt, s az idős embert most kórházban ápolják válságos állapota miatt – számolt be a Tények.

Válságos állapotban fekszik a szekszárdi megyei kórházban az a nyugdíjas férfi, akit az LMP-s Hadházy Ákos akart elüldözni – közölte a Tények riportja. A zöld párt társelnöke éveken át ellehetetlenítette a 69 éves szomszédját, hogy megszerezze annak lakását. Hadházy például elzárta a vízvezetéket szomszédjánál, így a nyugdíjas másfél éven keresztül az udvarról hordta a vizet egy vödörben.


A Tények bemutatta Acsádi Róbert és a Hadházy család társasházát Szekszárdon. A házban három lakásból kettő Hadházy tulajdonában van. A politikus szemet vetett a szomszédja, Acsádi Róbert lakására is. Hadházy először eltartási szerződéssel próbálkozott a Bartina utcai házban lakó idős férfinál, ám Acsádi Róbert elutasította az ajánlatot. Hadházy ezután felújította a társasház tetőszerkezetét, mintegy két és fél millió forintért. Később lakógyűlési határozatra hivatkozva arra kötelezték Acsádi Róbertet, hogy a tulajdoni hányadnak megfelelően fél millió forinttal járuljon hozzá a javítási költségekhez. Ezt az összeget pedig két héten belül kellett volna előteremtenie.

Az idős nyugdíjas korábban a TV2-nek elmondta, hogy szerinte Hadházy mindenképpen meg akarta szerezni az Ő tulajdonrészét is, ezért újította fel az egyébként jó állapotban lévő tetőszerkezetet. Szerinte a politikus tudta, hogy a 69 éves férfi egyébként sem tud fizetni.


Hadházy végül pert indított és elérte, hogy Acsádi nyugdíjából részletekben vonják le a tető javításának rá eső költségeit, valamint a perköltséget. A politikus az első adandó alkalommal végrehajtást kért, felbecsültette az ingatlant, és azt akarta, hogy bocsássák árverésre. Acsádi kifogást emelt ez ellen, és részletfizetést kért, amit jóváhagytak. A szerencsétlenül járt nyugdíjasnak emiatt a havi 70 ezer forintos nyugdíjából 27 ezret vonnak le, lehetetlen helyzetbe hozva a férfit. Azt mondta, előfordul, hogy tűzifára sem telik, ezért egész nap fagyoskodnia kell.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól teljesített a hazai ipar

  Jól teljesített a hazai ipar

  Jól teljesített a hazai ipar, bár az ágazaton belül megfigyelhető kisebb arányváltozás – mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, a héten közzétett adatait elemezve.

 • Benkő: a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott

  Benkő: a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott

  Az elmúlt években a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter az MTI-nek adott interjújában. Benkő Tibor elmondta, a szervezeti átalakítás után miniszterként irányítja a Magyar Honvédség Parancsnokságát, a vezetés a parancsnok feladata; a honvédséget katonának kell vezetnie, nem politikusnak.

 • Ahmed H. ügye egy szimbólum, felfedi a bevándorlást támogató hálózat működését

  Ahmed H. ügye egy szimbólum, felfedi a bevándorlást támogató hálózat működését

  Ahmed H. nem csupán egy erőszakos bevándorló, ügye ugyanis rámutat arra, hogy a külföldről, jellemzően Soros György által finanszírozott aktivista csoportok nem csak behozzák a bevándorlókat, majd támogatják őket, amikor bűncselekményt követnek el, de még abban is segítenek, hogy pénzt keressenek az adófizetők kárára – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.