EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,52 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Extra

Halála után bocsátott meg apjának Pataky Attila

Az Edda frontemberének nem volt éppen irigylésre méltó gyermekkora, a testi fenyítés ugyanis mindennaposnak számított a családjában. Édesapja a zenei karrierjét is ellenezte, ám Attila egy napon megtudta: apja a kezdetektől fogva büszke volt rá, még ha ezt nem is mutatta. A nagy szigort és a verést azonban csak a halála után volt képes megbocsátani.

– Apám egy lélekben meggyötört katonatiszt volt. Ő testesítette meg a szigort, a keménységet. Ha egyszer valamire azt mondta, hogy nem, akkor az igen gondolata fel sem merülhetett bennem. Az ő szava minden esetben kőbe volt vésve. Mi egymással soha nem bratyiztunk, haverkodtunk, pláne nem kedveskedtünk. Egy volt a lényeg, hogy betartsam a szabályokat, hogy mindenhová percre pontosan odaérjek. Bármelyik pillanatban lekevert egy irdatlan nagy pofont, ha nem az akarata szerint cselekedtem. Ráadásul apám mindenáron építészmérnököt akart faragni belőlem, és óriási kudarcként élte meg, hogy végül zenész lettem. Ő ezt soha nem tartotta rendes munkának, kifejezetten cikinek érezte a rocker mivoltomat, legalábbis egész életében ezt mutatta – mesélte Attila, majd beavatott élete egyik legmeghatóbb pillanatába, amikor kiderült számára, hogy az apja valójában nagyon büszke volt rá.


Pataky Attila (Fotó: Máté Krisztián)

– Volt egy zárt szekrénye, amely az egész család számára tabunak számított. Mondjuk az ő dolgaihoz amúgy sem lehetett hozzányúlni. A halála után nem sokkal kinyitottuk ezt a szekrényt, amely sok évtizedes múltat őrzött. Benne volt az összes albumom, lemezem és megannyi újságcikk, amely az idők során megjelent rólam. Ott álltam előtte, és csak zokogni tudtam. Ekkor döbbentem rá, hogy apa mindvégig figyelt, és büszke volt rám. Ekkor bocsátottam meg neki azt a mérhetetlen szigort, amellyel nevelt minket. És én is könyörögtem az ő bocsánatáért, amiért éveken át azt feltételeztem róla, hogy nem vesz semmibe – árulta el könnyek között Attila, aki ma már nagyon hálás apja szigoráért.

– Gyerekként nem tudtam értékelni mindazt, amire apám megtanított, ma már viszont pontosan tudom, hogy milyen sok mindent köszönhetek neki. Úgy is mondhatnám, hogy amit akkor átkoztam, ma már áldom. Tőle örököltem a kitartásom, az igazságérzetem és a végtelen fegyelmezettségem, amelyért örökké hálás leszek. Azt hiszem, hogy ott fent még nagyon sok mindent meg kell egymással beszélnünk – zárta le a beszélgetést az Edda frontembere.


Kapcsolódó Cikkek

  • Balázs Andi: Féltem az egészségemet

    Balázs Andi: Féltem az egészségemet

    Balázs Andi és párja, Gábor összesen 30 kilót fogyott az elmúlt hónapokban. A színésznő a Lokálnak elárulta azért kezdett diétába, mert érezte, hogy a színpadon egyre nehezebben mozog és túl a negyvenen az egészségét is félti.

  • Pintér Tibor fülig szerelmes

    Pintér Tibor fülig szerelmes

    Pintér Tibor felvállalta új kapcsolatát. A színész kollégájába, a 24 éves Jeniferbe szeretett bele, a Jimmy-musical előadásai alatt, ahol szerelmespárt alakítanak.