EUR: 321,23 Ft
CHF: 284,64 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Külföld

Halállal fenyegette kollégáit a Volkswagen iszlamista dolgozója

A Volksvagen ugyan elbocsátotta az a mukatársát, aki folyamatosan azt hangoztatta, hogy minden álma, hogy az Iszlám Államnak dolgozhasson, a bíróság most arra kötelezte a gyárat, hogy vegye vissza Samir B. -t.

A férfi ellen a gynút  az is alátámasztotta, hogy két évvel korábban – 2014 augusztusában – Samir B. Berlinbe ment, és a Kreuzbert negyedben – Berlin egyik no go zónájában – találkozott két másik gyári munkással, Bilel H.-val és Houssem H.-val, akik később mindketten Szíriába utaztak harcolni. A két férfi meghalt a harcokban.
2014 decemberében Samirt a hannoveri repülőtéren letartóztatták, és 9350 euró kézpénzt és egy drónt találtak nála. A gyanú tehát egyre erősödött, hogy a férfi is Szíriába akar menni, ezért bevonták az útlevelét – írja az Origo.


A lap beszámol róla, hogy azután a férfi Koránokat, és a szélsőséges iszlám tanairól ismert Pierre Vogel tanításait osztogatta.

A rendőrség szerint a férfi a munkahelyén 3500 eurót keresett – azaz több mint 1 millió forintot.Az utóbbi hónapokban azzal fenyegette a munkatársait, hogy „mind meghaltok úgyis.”.

Miután a cég kirúgta a fenyegetőző embert, ő beperelte a gyárat.


A bíróság semmisnek nyilvánította az elbocsátást, és arra kötelezte a gyárat, hogy vegyék vissza a férfit. A Volksvagen tovább viszi az ügyet a Szövetségi Munkaügyi Bíróságra – írja az Origo.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Soros újra Brüsszelben lobbizott

  Soros újra Brüsszelben lobbizott

  A spekuláns Jyrki Katainen finn és Vĕra Jourová cseh uniós biztosokkal egyeztetett a Soros György a CEU helyzetéről. Az ENSZ migrációs csomag elfogadtatása érdekében gyakran egyeztet az amerikai milliárdos, többek közt Jean-Claude Junckerrel és Frans Timmamermanns csúcsvezetőkkel.

 • Háromméteres fallal védi magát Soros

  Háromméteres fallal védi magát Soros

  Bár Soros György teljes mellszélességben kiáll a nyitott határokat és társadalmakat szorgalmazó rögeszméje mellett, saját villáját három méteres betonfal veszi körül.

 • Mi lesz veled, brexit?

  Mi lesz veled, brexit?

  Elutasította a londoni alsóház a Nagy-Britannia unióból való kilépésének feltételeiről szóló megállapodást. A brüsszeli migránssimogatás, bürokrácia és arrogancia nagymértékben hozzájárult a Brexithez.