2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Kecskemét

Hamarosan elkészül a KEFO Motorsport legújabb autója

Befejeződött a KEFO Motorsport legújabb versenyautójának tervezése. Az együléses jármű gyártását negyedévnyi tesztelés fogja követni, hogy a lehető legjobban szerepelhessen a Formula Student idei versenysorozatán.

Hamarosan elkészül a KEFO Motorsport csapatának legújabb, KMS18 kódjelű együléses Formula Student autója. A jármű tervezése fél évig tartott, jelenleg a gyártása zajlik, amelyet negyedéves tesztüzem követ.


– Január végén lezártuk a tervezést, a gyártás-előkészítés utolsó lépéseinél tartunk. Igazából már meg vannak tervezve a különböző szerszámok is, amelyek a váz gyártásához, illetve az üléshez kellenek – hogy csak egy párat említsek –, aztán hamarosan megérkeznek a maradék alkatrészek, alapanyagok, amik még hiányoznak, és befejezhetjük a gyártást. Nagyjából április vége az a határidő, amikorra szeretnénk összerakni az autót, és ha az időnk engedi, megtenni az első métereket – avatott be Heimler Tamás, a KEFO Motorsport csapatvezetője.

A jármű tervezése fél évig tartott, jelenleg a gyártása folyik
Fotó: kefomotorsport.hu

Ez a hosszadalmas folyamat szükséges ahhoz, hogy a Neumann János Egyetem GAMF Karának csapata az új autóval eredményesen szerepelhessen a Formula Student versenysorozaton, amely a főiskolások, egyetemisták Forma–1-es versenyének felel meg.


– Az autót megépítjük, azután prezentálni is kell. Ebbe bele kell foglalni, hogy milyen mérnöki döntéseket hoztunk, milyen szimulációkat, számításokat végeztünk. Illetve van egy üzleti terv is, amit mint autótervező iroda adunk el, de kell egy eredeti ötlet, amelynek alapján szeretnénk befektetőknek kínálni ezt az autót – folytatta Tamás.

A Formula Student versenysorozat a főiskolások, egyetemisták Forma–1-es versenyének felel meg
Fotó: kefomotorsport.hu

A csapat 2018-as modellje, a KMS18 a 2017-es jármű továbbfejlesztett változata, amely egyedi elemekből készült. Vallyon Ádám gyártásvezető, csapatvezető-helyettes elmondta: – Most egy kicsit „felkavartuk” az időtervünket. Ugyan már befejeztük egy autó tervezését, de közben belefogtunk egy másikba, amelyet szeptemberben kezdünk gyártani, és a jövő évi, 2019-es autónknak nevezhető.

A Formula Student versenyre való felkészülés és egy komoly autó megtervezése, megépítése és menedzselése a KEFO Motorsport csapatának tagjait olyan tapasztalatokkal gazdagítja, amelyeket későbbi hivatásukban, munkájuk során biztosan hasznosítani tudnak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.