EUR: 317,75 Ft
CHF: 279,89 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Sport

Hamilton: Bárcsak több mindent irányíthatnék én

Lewis Hamilton szerint a Mercedes a túlzott technikai háttér miatt nem nyerte meg vasárnap a szezonnyitó Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat.

A címvédő és négyszeres világbajnok brit pilóta erről azután beszélt, hogy második lett Melbourne-ben nagy riválisa, a ferraris Sebastian Vettel mögött.


“Olyan sok számítógéppel, adattal, technikai segítséggel dolgozzuk ki a stratégiánkat. Sötét felhőként telepszik rám ez a második hely” – panaszkodott Hamilton, hozzátéve, hogy előzésre sem volt lehetősége.

A Mercedes vasárnap egyrészt központilag sem volt jól irányított, másrészt a körülmények áldozata lett. Vettel úgy nyerte meg a szezon első futamát, hogy tökéletesen – a biztonsági autós szakaszra – időzítette a kerékcseréjét, s így az addig vezető Hamilton elé került.

“Azt kívántam, hogy bárcsak több mindent irányíthatnék én” – mondta a brit versenyző.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elárulta: a stratégiai szoftverük hibásan jelezte a Vettel és Hamilton közötti, számukra még biztonságos időintervallumot.

“Ha tudtam volna, hogy Sebastian ennyire közel van, akkor valamit még változtathattam volna. Persze nem biztos, hogy akkor nem kerül elém” – fogalmazott Hamilton, aki ugyanakkor nem vádolt senkit hibázással.

A brit pilóta nem akart találgatásokba bocsátkozni az idény hátralévő részével kapcsolatban, mint mondta, az első négy verseny előtt nem lehet reális képet festeni. Az autó gyors, szerinte ez reményt keltő, s a Mercedes mindig jól teljesít Bahreinben, ahol a vb két hét múlva folytatódik.

Kapcsolódó Cikkek