2018. augusztus 15., szerda
Mária

Sport

Hargitay: Jó szívvel ajánlom könyvem Hosszú Katinkáéknak

Némi malíciával szólva: termékeny író Hargitay András. Az úszók között mindenképpen, hiszen a korábbi szövetségi kapitány már harmadik kötetével jelentkezik. Igaz, ezután – egyelőre – nem gondolkodik új könyvön, inkább állatorvosi munkájára koncentrál. 

A Feszített – Víz – Tükör című munka bemutatóján kijelentette, hogy nem botránykönyvet akart papírra vetni, de valamiféle belső késztetést érzett arra, hogy megvilágítsa, mi történt 2016. áprilisától 2017 januárjáig tartó második kapitányi ciklusa alatt. Mert ebben az időszakban vált feszültté a Hosszú Katinka, Shane Tusup házaspárral való viszonya.


– Milyen ajánlást írnék nekik a könyvhöz? – kérdezett vissza az egykori világbajnok Hargitay. – Őszinte szívvel jókívánságaimat fejezném ki nekik. Ez egy sikeres páros, melyben nyilvánosan nem tisztázott okok miatt megbomlott az egység, de a magyar sportnak mindkettőjükre szüksége van, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy a harmonikus edző-tanítvány viszony felborulása nyomán igénybe vett új tréner nem sok jót hozhat. Szóval együtt kellene folytatniuk. Mellesleg senkit sem érdekel, hogy Katinkáék milyen viszonyban voltak, vannak a szövetséggel, vagy a mindenkori kapitánnyal, vagy velem, az a lényeg, hogy hozzák az eredményeket. De üdvös lenne, ha a külvilághoz való viszonyuk pozitívan változna.

Hargitay azért is fontosnak tartja a könyvet, mert a sportág életében történt földrengésszerű változások és történések nem mindig hűen vagy éppen elferdítve jelentek meg a sajtóban. A könyvet egyébként az első betűtől az utolsóig saját maga írta, s csupán egyetlen szigorú kritikus – néha cenzor –, a felesége segítségét vette igénybe.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Bárban balhézott az NBA sztárja

  Bárban balhézott az NBA sztárja

  James Harden, a Houston Rockets kosaras sztárja után nyomoz a rendőrség, mivel a játékos és társasága érintett volt egy éjszakai bárban történt incidensben.

 • Madridi derbi a Szuperkupáért

  Madridi derbi a Szuperkupáért

  Madridi rangadó Tallinnban: ma este az észt fővárosban mérkőzik az európai Szuperkupáért a Bajnokok Ligája-győztes Real és az Európa Liga-első Atlético.

 • De Bruyne szakácsa a City-sikerek titka?

  De Bruyne szakácsa a City-sikerek titka?

  Jonny Marsh remek, két Michelin-csillagos éttermét hagyta ott a Manchester City kedvéért. A koppenhágai Noma elkényeztetett ízlésű vendégei helyett Kevin De Bruyne-re vagy éppen Ilkay Gündoganra és társaira főz.