2018. november 18., vasárnap
Jenő

Sport

Hargitay: Jó szívvel ajánlom könyvem Hosszú Katinkáéknak

Némi malíciával szólva: termékeny író Hargitay András. Az úszók között mindenképpen, hiszen a korábbi szövetségi kapitány már harmadik kötetével jelentkezik. Igaz, ezután – egyelőre – nem gondolkodik új könyvön, inkább állatorvosi munkájára koncentrál. 

A Feszített – Víz – Tükör című munka bemutatóján kijelentette, hogy nem botránykönyvet akart papírra vetni, de valamiféle belső késztetést érzett arra, hogy megvilágítsa, mi történt 2016. áprilisától 2017 januárjáig tartó második kapitányi ciklusa alatt. Mert ebben az időszakban vált feszültté a Hosszú Katinka, Shane Tusup házaspárral való viszonya.


– Milyen ajánlást írnék nekik a könyvhöz? – kérdezett vissza az egykori világbajnok Hargitay. – Őszinte szívvel jókívánságaimat fejezném ki nekik. Ez egy sikeres páros, melyben nyilvánosan nem tisztázott okok miatt megbomlott az egység, de a magyar sportnak mindkettőjükre szüksége van, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy a harmonikus edző-tanítvány viszony felborulása nyomán igénybe vett új tréner nem sok jót hozhat. Szóval együtt kellene folytatniuk. Mellesleg senkit sem érdekel, hogy Katinkáék milyen viszonyban voltak, vannak a szövetséggel, vagy a mindenkori kapitánnyal, vagy velem, az a lényeg, hogy hozzák az eredményeket. De üdvös lenne, ha a külvilághoz való viszonyuk pozitívan változna.

Hargitay azért is fontosnak tartja a könyvet, mert a sportág életében történt földrengésszerű változások és történések nem mindig hűen vagy éppen elferdítve jelentek meg a sajtóban. A könyvet egyébként az első betűtől az utolsóig saját maga írta, s csupán egyetlen szigorú kritikus – néha cenzor –, a felesége segítségét vette igénybe.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.