2019. március 27., szerda
Hajnalka

Sport

Hargitay: Jó szívvel ajánlom könyvem Hosszú Katinkáéknak

Némi malíciával szólva: termékeny író Hargitay András. Az úszók között mindenképpen, hiszen a korábbi szövetségi kapitány már harmadik kötetével jelentkezik. Igaz, ezután – egyelőre – nem gondolkodik új könyvön, inkább állatorvosi munkájára koncentrál. 

A Feszített – Víz – Tükör című munka bemutatóján kijelentette, hogy nem botránykönyvet akart papírra vetni, de valamiféle belső késztetést érzett arra, hogy megvilágítsa, mi történt 2016. áprilisától 2017 januárjáig tartó második kapitányi ciklusa alatt. Mert ebben az időszakban vált feszültté a Hosszú Katinka, Shane Tusup házaspárral való viszonya.


– Milyen ajánlást írnék nekik a könyvhöz? – kérdezett vissza az egykori világbajnok Hargitay. – Őszinte szívvel jókívánságaimat fejezném ki nekik. Ez egy sikeres páros, melyben nyilvánosan nem tisztázott okok miatt megbomlott az egység, de a magyar sportnak mindkettőjükre szüksége van, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy a harmonikus edző-tanítvány viszony felborulása nyomán igénybe vett új tréner nem sok jót hozhat. Szóval együtt kellene folytatniuk. Mellesleg senkit sem érdekel, hogy Katinkáék milyen viszonyban voltak, vannak a szövetséggel, vagy a mindenkori kapitánnyal, vagy velem, az a lényeg, hogy hozzák az eredményeket. De üdvös lenne, ha a külvilághoz való viszonyuk pozitívan változna.

Hargitay azért is fontosnak tartja a könyvet, mert a sportág életében történt földrengésszerű változások és történések nem mindig hűen vagy éppen elferdítve jelentek meg a sajtóban. A könyvet egyébként az első betűtől az utolsóig saját maga írta, s csupán egyetlen szigorú kritikus – néha cenzor –, a felesége segítségét vette igénybe.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Az RTL Klub szerint a horvátok bronzérmesek

  Az RTL Klub szerint a horvátok bronzérmesek

  Vasárnap este történelmi 2-1-es győzelmet aratott a magyar labdarúgó-válogatott a horvát csapat ellen a 2020-as Európa-bajnokság seléejtezősorozatának második mérkőzésen.

 • Nyugdíjba ment McGregor

  Nyugdíjba ment McGregor

  Visszavonult Conor McGregor. A korábban két súlycsoportban is világbajnok ketrecharcos legutóbb 2018 októberében, az orosz Habib Nurmagomedov ellen lépett ringbe, és veszített.

 • Új galaktikusokat akar a Real Madrid

  Új galaktikusokat akar a Real Madrid

  Az elmúlt években a Real Madrid nem arról volt híres, hogy csillagászati összegekért igazolt sztárjátékosokat. Nem is volt rá szükség, hiszen Zinedine Zidane irányításával a csapat sorozatban három Bajnokok Ligáját nyert és kiválóan használta a saját nevelésű játékosait.

 • Világkupa ezüsttel nyitottunk szambóban

  Világkupa ezüsttel nyitottunk szambóban

  Kozsák György a második helyen végzett a – Nemzetközi Olimpiai Bizottság által a múlt év végén elismert – Nemzetközi Sambo Szövetség hétvégi moszkvai világkupáján.