2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Debrecen

Harmincmilliárd forintból fejlődik Hajdú-Bihar

Hajdú-Bihar megyében első körben több mint 150 projekt összesen 30,11 milliárd forint támogatásban részesül a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében.

A legtöbb támogatásban részesülő települések: Berettyóújfalu: 2 milliárd 154 millió 792 ezer forint, Hajdúnánás: 1 millió 958 millió 299 ezer forint,  Hajdúböszörmény: 1 milliárd 767 ezer 269 ezer forint, Balmazújváros: 1 milliárd 381 millió 234 ezer forint, Püspökladány: 1 milliárd 244 millió 403 ezer forint, Nyíradony: 1 milliárd 148 millió 828 ezer forint, Ebes: 1 milliárd 141 millió 470 ezer forint, Derecske: 866 millió 79 ezer forint, Hajdúhadház: 811 millió 142 ezer forint, egyek: 810 millió forint.


Bodó Sándor, a sárréti térség képviselője

Bodó Sándor, a sárréti térség képviselője a megye arányos fejlődési lehetőségét emelte ki, hangsúlyozva: bölcs döntés volt a megyei testülettől a fontossági sorrend felállítása, mert így egy adott fejlesztés oda kerülhet, ahol a legnagyobb szükség van rá. Választókerületéből Ebest említette példaként, hiszen a Debrecenhez közeli település 490 millió forintot kapott ipari park fejlesztésére és 300 milliót óvodabővítésre. Sárrétudvariban 55,7 millió forintot fordíthatnak óvodabővítésre, emellett kerékpárutat építenek, de tervezik idősek otthona és iskola építését is. A körzet egyik legkisebb települése, Szerep 30,5 millió forintot nyert helyi gazdaságfejlesztésre, amit egy piac kialakítására és egy orvosi rendelő bővítésére fordítanak.

Újabb turisztikai fejlesztések várhatók Hajdúszoboszlón és környékén. A jövőben még több élményre számíthatnak a látogatók a Hungarospaban és a városban egyaránt. Új élményövezetet alakítanak ki a strandfürdő területén, a csónakázótó mellett, bővítik az Aqua-Palace élményfürdőt, új szabadtéri színpad épül a városban, továbbá egy sport- és szabadidőközpontot, egy extrémsportpályát, valamint egy műfüves focipályát is kialakítanak a városban.


Adottságai révén akár az élővilág múzeumának is hívhatjuk Püspökladányt és környékét, így a kormány segítségével komoly turisztikai fejlesztésekbe fogtak, a város déli részén fekvő halastófüzér a tervek szerint zöldfolyosó lesz a kemping és a strand területének összekötésével. A hosszú távú fejlesztés a fürdőtó kapcsolatának megteremtése a strandfürdővel és a mellette lévő kempinggel. A termálvizű tó (fürdőtó) melletti, jó fekvésű, csendes területen látogatóközpont létesülhet, a horgászati kultúrát, a vízi világ természeti értékeinek
bemutatását erősítve.

A jövőben még több élményre számíthatnak a látogatók a Hungarospaban
MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Bárándon van eltemetve Bem apó kocsisa, bizonyos Balogh János. Arany János leányát pedig a bárándi református lelkész, Szél György Kálmán nevű fia vette feleségül. A falu Bihar és a Nagy-Sárrét szélén, a Hajdúság és a Nagykunság szomszédságában található, ahol komoly érték a pásztorhagyományok ápolása, arra is büszkék, hogy a bárándi gyűjtők által 2000-ben létrehozott nyilvános csengőgyűjtemény a Magyar Értéktár része.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.