EUR: 321,15 Ft
CHF: 284,72 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Három Heves megyei polgármester nem akar migránsokat látni a laktanyákban

Veszélyesnek tartja és elutasítja a migránsok üres laktanyákba történő tömeges betelepítésének tervét Eger, Felsőtárkány és Füzesabony polgármestere.

Habis László (Fidesz-KDNP) egri, Juhász Attila Simon (Fidesz-KDNP) felsőtárkányi és Nagy Csaba (független) füzesabonyi polgármester szerdán, az egri Dobó István laktanya előtt tartott sajtótájékoztatón egységesen állást foglalt “Karácsony Gergely és az általa irányított baloldali pártszövetség” elképzelésével szemben.


A településvezetők Eger és környéke biztonságára és fejlődésére egyaránt veszélyesnek nevezték a tervet, és kijelentették: az elképzelés megvalósítását a választópolgároknak az április 8-ai országgyűlési képviselőválasztáson lehet és kell megakadályozniuk.

Habis László kifejtette: aki az üresen álló helyi laktanyába migránsokat telepítene, az nem ismeri Egert és az érintett objektum elhelyezkedését, a laktanya ugyanis lakóövezetben, a belváros közvetlen közelében fekszik.


Eger egészét veszélyeztetné egy nagy létszámú migránsközpont kialakítása ezen a helyen, a szándék ezen kívül a megyeszékhely iskolavárosi jellegével és a térség kiemelt turisztikai szerepével is ellentétes – tette hozzá.

Juhász Attila Simon a tájékoztatón úgy fogalmazott: egyszerre tölti el aggodalommal és tűnik számára komolytalannak az MSZP-Párbeszéd pártszövetség vezetőjének ötlete. Egykori felderítő katonaként a sors furcsa fintorának, ugyanakkor elképzelhetetlennek tartaná, hogy a magyarok hozzájárulásával éppen a Dobó István laktanyába helyezzenek el olyan embereket, akik “nyilvánvalóan az ország és kultúránk felszámolására törekednek” – mondta.

Megjegyezte: a túlterhelt ellátórendszerek működését, így végső soron hazánk stabil gazdasági növekedését is veszélyeztetné, ha ennyi plusz emberről kellene gondoskodni Magyarországon.

Nagy Csaba közölte: Füzesabonyban az emberek túlnyomó többsége elutasítja a betelepítést, mert féltik jövőjüket, a gyermekeiket és a kultúránkat. Ha Egerbe bevándorlókat telepítenének, az a környező települések és a megye közbiztonságára is hatással volna. Aki április 8-án az ellenzékre szavaz, ezt a biztonságot és közbiztonságot veszélyezteti – jelentette ki.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek