EUR: 318,41 Ft
CHF: 284,11 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Külföld

Három lakást kapott a migráns, mert három felesége volt

Újabb Svédországban élő magyar nyilatkozott az M1-nek a bevándorlókkal kapcsolatos problémákról. Jordáky Béla a nyolcvanas években költözött a skandináv államba, azt mondta: volt olyan bevándorló, aki három lakást is kapott az országban csak azért, mert három felesége van. Szerinte sokan egyáltalán nem akarnak beilleszkedni – írja a Híradó.hu.

„A politikusoknak be kellene látniuk, hogy a társadalmi és a külpolitikai viszonyok nagymértékben megváltoztak. Azok az emberek, akik ide jönnek, csak nehezen vagy egyáltalán nem akarnak beilleszkedni a társadalomba” – fogalmazott Jordáky Béla, aki azért költözött Svédországba a nyolcvanas évek végén Erdélyből, mert az akkori helyzet elviselhetetlen volt a Romániában élő magyar kisebbség számára..


„Egy adott pillanatban oda fogunk jutni, hogy a befogadó társadalomtól várják majd el, hogy igazodjon az ő kultúrájukhoz. Azokban az országokban, ahonnan a menekültek érkeztek, a valláshoz való ragaszkodás sokkal erősebb, mint egy civilizált társadalomban” – tette hozzá a férfi.

„Svédországban volt olyan templom, amelyről levették a keresztet, hogy az ne zavarja a más vallásúakat. A tradíció szerint templomban tartották az iskolai évzárókat, azonban sok esetben ezt is betiltották” – mondta. Jordáky Béla szerint a svéd katolikus egyház nem volt ellenséges az iszlám vallásúakkal szemben. „A svéd állam pedig segítőkész, az iszlám vallás túlzott elfogadása azonban oda vezet, hogy előbb-utóbb a svéd társadalom fog alkalmazkodni” – nyilatkozta.


A férfi szerint az illegális bevándorlókkal együtt szervezetten érkeznek a potenciális terroristák Svédországba, illetve Európába – írja a Híradó.hu, ahol a teljes interjúból az is kiderül, mi mindent kapnak a bevándorlók a svéd államtól.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek