EUR: 314,27 Ft
CHF: 276,47 Ft
2019. március 18., hétfő
Sándor, Ede

Egyéb Szolnok

Háromszor ölt a rákóczifalvi gyilkos

Hetek óta lázban tartja a rákóczifalvi közvéleményt a februárban történt kettős gyilkosság. A korábban is zűrös életet élő fiatalember nemrégiben bevallotta: egy harmadik ember életét is kioltotta.

Nem csoda, hogy a történtek átlépték a helyiek ingerküszöbét, hiszen a Szolnok melletti kisváros mindig is békésnek számított, ilyen eset még talán nem is volt arrafelé. A 25 éves T. Tamás azonban szolgáltat beszédtémát a helyieknek: először február 22-én adott hírt arról a rendőrség, hogy holtan találtak két, egymás szomszédságában élő embert a rákóczifalvi Dózsa György utcában. A nyomozók hamar kiderítették, hogy a hatvanas éveikben elhunyt férfiakat valaki megölte, így jutottak el a gyanúsítotthoz, akit hamar előzetes letartóztatásba is helyeztek.


Hetek óta előzetesben van a gyanúsított

A rendőrök ekkor poroltak le egy másik aktát is: még tavaly karácsonykor holtan találtak, szintén Rákóczifalván, egy 63 éves férfit. Akkor azonban a helyszínelők nem találtak idegenkezűségre utaló nyomokat, a helyiek körében pedig az a pletyka terjedt el, hogy a férfi leesett a padlásról és kitörte a nyakát. A detektíveknek azonban feltűnt, hogy mindhárom áldozat a gyilkos környezetében élt, és a koruk is hasonló volt, így elkezdtek puhatolózni a 25 éves férfinál. A jó tárgyalástechnika pedig eredményre vezetett: a gyanúsított múlt hétfőn bevallotta, hogy a tavaly év végén holtan talált ember élete is az ő lelkén szárad; három nappal megtalálása előtt végzett a korábban rendőrként dolgozó férfival.

T. Tamás ügyében egyelőre még a rendőrség nyomoz, de ha később a bíróság bűnösnek találja, akkor – alapesetben – 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.


Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.