EUR: 321,24 Ft
CHF: 283,82 Ft
2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb Szolnok

Háromszor ölt a rákóczifalvi gyilkos

Hetek óta lázban tartja a rákóczifalvi közvéleményt a februárban történt kettős gyilkosság. A korábban is zűrös életet élő fiatalember nemrégiben bevallotta: egy harmadik ember életét is kioltotta.

Nem csoda, hogy a történtek átlépték a helyiek ingerküszöbét, hiszen a Szolnok melletti kisváros mindig is békésnek számított, ilyen eset még talán nem is volt arrafelé. A 25 éves T. Tamás azonban szolgáltat beszédtémát a helyieknek: először február 22-én adott hírt arról a rendőrség, hogy holtan találtak két, egymás szomszédságában élő embert a rákóczifalvi Dózsa György utcában. A nyomozók hamar kiderítették, hogy a hatvanas éveikben elhunyt férfiakat valaki megölte, így jutottak el a gyanúsítotthoz, akit hamar előzetes letartóztatásba is helyeztek.


Hetek óta előzetesben van a gyanúsított

A rendőrök ekkor poroltak le egy másik aktát is: még tavaly karácsonykor holtan találtak, szintén Rákóczifalván, egy 63 éves férfit. Akkor azonban a helyszínelők nem találtak idegenkezűségre utaló nyomokat, a helyiek körében pedig az a pletyka terjedt el, hogy a férfi leesett a padlásról és kitörte a nyakát. A detektíveknek azonban feltűnt, hogy mindhárom áldozat a gyilkos környezetében élt, és a koruk is hasonló volt, így elkezdtek puhatolózni a 25 éves férfinál. A jó tárgyalástechnika pedig eredményre vezetett: a gyanúsított múlt hétfőn bevallotta, hogy a tavaly év végén holtan talált ember élete is az ő lelkén szárad; három nappal megtalálása előtt végzett a korábban rendőrként dolgozó férfival.

T. Tamás ügyében egyelőre még a rendőrség nyomoz, de ha később a bíróság bűnösnek találja, akkor – alapesetben – 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.


Kapcsolódó Cikkek