2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb XIII.kerület

Harrach Tamás: A Fidesz-kormány a kerület fideszes képviselőjével dolgozzon Angyalföldért!

Április 8-án dönteni fog a nép, hogy ki képviselje a parlamentben. Harrach Tamás, kerületünk  országgyűlési képviselőjelöltje (Fidesz–KDNP) lapunknak elmondta, bár itt baloldali vezetés van, a kormány soha nem látott növekedési pályára lökte a kerületet, és neki személy szerint vannak tervei.

– Mit tenne, ha ön győzne?
– Négy variációból eddig kettőt próbáltunk ki. Baloldali kormány, baloldali képviselő. Nem jött be. A kerület talán szerénységből, de nem profitált sem a Horn-, sem a Medgyessy-, sem a Gyurcsány-kormányból, de még Bajnai miniszterelnökségéből sem. Pénz nem jött, az állami fejlesztések elkerülték a kerületet, az elvtársi segítség elmaradt. A kormányzati negyedből nem lett semmi, a panelprogram más településeken dübörgött, de Angyalföldön akadoztak a korszerűsítések. Az önkormányzat magára maradt, egyedül a kerület öntömjénező retorikája volt csúcsra járatva. Jobboldali kormány, baloldali képviselő. Ezt a verziót is megismertük és szerencsésebbnek bizonyult a kétbalkezes kormányzásnál. Sokat beszéltem már erről, de ekkora összegről szívesen teszek ismét említést: százmilliárd. Ennyi forint kormányzati fejlesztés jutott a kerületnek az elmúlt másfél évben. Duna aréna, Dagály fürdő és környéke, bicikliutak, árvízvédelem, sétányok, Vasas-stadion, Róbert Károly körút felújítása, metrófelújítás, múzeumi raktározási központ és sorolhatnám


– Lehetne ennél is jobb?
– Egyvalamit tisztázzunk! Angyalföldet soha nem látott növekedési pályára lökte a kormány, az ilyen infrastrukturális beruházások vonzzák a magántőkét is, ezek a cégek pedig itt fognak adózni. A gigászi fejlesztéseket nem a kerület baloldali országgyűlési mandátuma miatt, hanem annak ellenére hozta ide a kormány; ezt amúgy személyes sikernek élem meg. Groteszk, amikor kerületi politikusok azon siránkoznak, hogy a kormány sanyargatja Angyalföldet. A kormány kirántotta Angyalföldet a gödörből. Én még emlékszem, amikor pár éve az önkormányzat sorozatban hosszabbította meg a beépítési kötelezettségeket, mert a beruházók nem voltak hajlandóak még befejezni sem az elkezdett építkezéseket. Hálát nem várunk, de azért lehetne korrektebben is politizálniuk szocialista barátainknak.

– És egy harmadik variáció? Fidesz-kormány, fideszes képviselő jobb lenne?
Igen, ezt tartom a kerület szempontjából a legszerencsésebb felállásnak és ezért indultam el a választáson. Etikátlannak tartom, hogy amíg a kormány gőzerővel építi Angyalföldet, a kerület választott képviselője annak leváltásán dolgozik. A Fidesz-kormány a kerület fideszes képviselőjével dolgozzon Angyalföldért! Ez a normális.


– Fokozódni fog a kampány durvasága ön szerint?
Általában kedves emberekkel szoktam találkozni, sokszor kapok biztatást, ami jólesik. Természetesen kapok keményebb megjegyzéseket is. Szeretem a kritikát, sokszor ránk is fér. Miért ne lehetne minket bírálni? Ha hibázom, jobb, ha megmondják. Angyalföldön amúgy is hamarabb kapja meg az ember pacekba a frankót, és ez így helyes. Facebook-oldalamon is, soha nem törlöm a negatív kommenteket. Sajnos azonban vannak olyanok is, akik felülnek a baloldali gyűlöletrollerre. Azt gondolják, ha balliberális vezetőik üthetik a nőket, nyomorgathatják a szomszéd bácsit, akkor ők miért ne rúghatnák fel a Fidesz standját. Miért ne fenyegethetnék meg az ott aláírást gyűjtő lányokat. Ökölbe szorul néha az én kezem is, de uralkodni kell magunkon. Példát kell mutatnunk, még akkor is, ha néha úgy érezzük, a gyávaság és a gyűlölet tort ül a béketűrésünkön. Ne felejtsük: ezt a torz magatartást a félelem szüli. Mi pedig nem félünk, mert nekünk Magyarország az első!

Megtámadták az aktivistákat

Bár Harrach Tamás elmondta, rengeteg biztatást kap, Facebook-oldalán érdekes bejegyzésre bukkantunk, mely szerint a Lehel téri aluljáróban megtámadta a Fidesz két hölgy aktivistáját egy nagyon bátor úriember. A támadó először politikai hovatartozásukat becsmérelte, majd személyükben is sértegette a hölgyeket. Végül megmutatva, hogy ki a legény a gáton, nagy erővel felrúgta a standot. Az arra járók megdöbbentek, „hősünk” sietősen távozott.
– A lányoknak – szerencsére – az ijedségen túl nem esett bajuk, természetesen a stand használhatatlanná vált. Korábban is kaptunk már fenyegetést, hogy ne merjünk az utcára kitelepülni, de akkor sem ijedtünk meg és most is kint fogunk maradni. Ezt a bátor demokratát pedig feljelentettük – mondta el az üggyel kapcsolatban a képviselőjelölt.

A stand használhatatlan lett, de személyi sérülés szerencsére nem történt

Kapcsolódó Cikkek