EUR: 316,13 Ft
CHF: 281,64 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb Eger

Hatvan és Eger is örülhet az új beruházásoknak

A napokban kapta kézhez Hatvan város polgármestere a kormányzati döntésről szóló levelet, miszerint megépülhet a városban többek között a régen vágyott kézilabdacsarnok, amelyre a Horváth Richárd polgármester által összeszedett TAO-támogatással együtt 2,2 milliárd forint áll rendelkezésre. Ha ez nem lenne elég, egy ennél talán még nagyobb álom is teljesülhet azzal, hogy hamarosan kezdetét veszi a 150 milliárd forintból megvalósuló Budapest–Hatvan vasútvonal korszerűsítése.

– Ez egy hatalmas beruházás lesz, amelynek köszönhetően 100, 120 és 160 kilométer per órás sebesség is elérhető lesz a vonalon a vonatok számára, ezzel 40 percre csökkentve a menetidőt a főváros és Hatvan között, ami egy igazi különlegesség és hatalmas előny lesz, hiszen még inkább bekerülünk Budapest vonzáskörzetébe. Kiépül egy egységes irányítási rendszer, amellyel biztonságosabb is lesz a közlekedés – sorolja Horváth Richárd a fejleményeket.


Horváth Richárd büszke a hamarosan induló vasúti beruházásra

Kiderült az is, nemcsak a pályaszakasz, hanem jó néhány állomás is megújul ezen a vonalon, a hatvaniak nagy sajnálatára a helyi pályaudvar ebből kimarad, de keresik a lehetőséget ennek a korszerűsítésnek az elvégzésére. A vasúti pálya felújítása némi kellemetlenséggel is járni fog az utazóknak, hiszen a kivitelezés idejére – a pontos időpont még kérdéses – 4–6 hónapig teljes vágányzár várható, így Budapest és Hatvan között vonatpótló autóbuszok viszik majd az utasokat.

Azt is meg kell jegyezni, hogy nemcsak Hatvan profitál a vasúti utazás idejének csökkenéséből és az utazás minőségének javulásából, hanem megyeszékhelyként Egert is gyorsabban érheti el, aki vonattal jön. A kivitelezés közben pedig hamarosan az is töredékidő alatt éri el városunkat, aki autóval közlekedik, hiszen jó ütemben halad az M25-ös Egert az M3-as autópályával összekötő út és a hozzá tartozó bekötőutak, pályaelemek építése is.


– Mindig jó arról hallani, hogy a vasúti közlekedés lehetőségei javulnak, fejlődik az ágazat, rövidül a menetidő. Ez azért fontos, mert a vasútnak nagy szerepe van a távolsági közlekedésben, mind az egriek, mind a turisták szempontjából. Meggyőződésem, hogy ezt a szerepet erősíteni is kell. Lényeges, hogy a vasúti pálya örömteli fejlesztése mellett tovább folytatódjon az a pozitív folyamat is, hogy egyre inkább a XXI. századnak megfelelő, modern, komfortos és tiszta kocsik szállítsák az egri és Egerbe érkező utasokat, hiszen ekkor lesz igazán vonzó ez a közlekedési forma. A vasúti fejlesztés Eger számára fontos: nem véletlen, hogy az intermodális csomópontot (ahol egy helyen találkozik majd az autós, a buszos, a vasúti, a kerékpáros és gyalogos közlekedés) itt alakítjuk majd ki – fejtette ki álláspontját Habis László, Eger polgármestere.

De nem csak a közlekedés fejlődik Hatvanban! A volt cukorgyári területen két igen fontos beruházás is elkezdődik hamarosan: itt épül a kézilabda- és sportcsarnok, és mellette egy új jégcsarnok is létesül majd.

– Ezen a volt cukorgyári területen jön tehát létre ez a két sportkomplexum, ezzel teljesen megváltozik majd a városkép, és egy igen vonzó, modern látványt kapunk – ismerteti Horváth Richárd.

 

Egy modern és impozáns komplexum lesz az új kézilabda – és sportcsarnok Hatvanban

Kapcsolódó Cikkek