2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Eger

Hatvani Volga az AMTS-en

Március 23. és 25. között ismét megrendezik a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban az Automobil és Tuning Show – AMTS Autó Show-t. A jeles alkalomnak Heves megyei vonatkozása is lesz, hiszen a megyei kiállítók mellett az Autós Nagykoalíció immár hatodik alkalommal rendezi meg a „Magyarok a Világ Járműgyártásában” című kiállítást a rendezvény keretei között.

A járműtárlat megnyitójára díszvendégként invitálták a szintén kiállítóként is részt vevő Horváth Richárd hatvani polgármestert, aki – mint már korábban bemutattuk – régi autókat restaurál szabadidejében és a veterán járművek szerelmese.


– Ez Hatvan városának és nekem is hatalmas megtiszteltetés és ezúton is köszönöm a szervezőknek, hogy ránk gondoltak, ez egy igen erős pozitív visszacsatolás városunknak. Én alapvetően autós ember vagyok, ami nem csupán abban merül ki, hogy megnézem a szép autókat és ha lehetőségem van rá, ki is próbálom őket, hanem eredeti állapotukra restaurálom a járműveket, nemcsak kiállításra szánva, hanem használom is őket – mondta el Horváth Richárd.

A hatvani polgármester Volgájával vesz részt a kiállításon

Ha szigorúan nézzük a kiállítás témáját, el kell mondani azt is, hogy a magyarok mindig hatalmas szerepet játszottak – szakértelmükkel, kreativitásukkal, tudásukkal – a világ autógyártásában. Számos felfedezés, újítás kapcsolódik magyar koponyákhoz.


– Némelyik világmárka tökéletesítésén magyar mérnökök dolgoznak, és ennek a bemutatása, azt gondolom, nagyon fontos. Mindig megható látni, tudni, hogy magyar kéz is hozzányúlt az adott kor autócsodáihoz.

Az M24-es Volga kombit szintén Horváth Richárd újította fel

Az AMTS-en Hatvan városa mindig megjelenik. Az idei városbeli kiállított autók közül az egyik Horváth Richárd remeke, egy M24-es Volga kombi, amelyet szintén saját kezűleg állított helyre a polgármester.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.