EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,66 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Nyíregyháza

Helyi értékeket kutatnak

Lépésről – értékre Hazánk Tündéri Mezején, avagy Értékmustra Szabolcs-Szatmár-Beregben címmel megyejáró sorozatot indított a Megyei Értéktár-bizottság. Céljuk az, hogy tovább kutassák a helyi értékeket. A turné harmadik állomása a Sóstói Múzeumfalu Pálinkaháza volt.

– A turné első állomása Baktalórántháza volt, a második Kállósemjén, a harmadik pedig a Sóstói Múzeumfalu Pálinkaháza, amely nemcsak a megyei értéktárnak, hanem a városinak is a része. Érdemes is kihangsúlyozni, hogy a Nyíregyházi Értéktárban megtalálható értékek összhangban vannak a megyei értéktárral – mondta el Baracsi Endre, a megyei közgyűlés és az értéktárbizottság alelnöke.


Baracsi Endre, a megyei közgyűlés és értéktár bizottság alelnöke, dr Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, dr Kovács Ferenc polgármester és dr. Szabó Sarolta, a múzeumfalu vezetője.
(Fotó: Lokál)

A megyei értéktár 101 értéke közül 25 Nyíregyházához köthető.

– Nagyon sok értékünk van, hagyománnyal, kultúrával teli. Nem elég, hogy itt van a jelenben, azt a jövőnek is át kell adni, a következő generációnak. Érdekes ez a feladatunk, hiszen nagyon gyors és információteljes ez a mai világ. A fiataloknak átadni a régmúltról valamit, a hagyományainkat, az nagyon nehéz, de Nyíregyháza egy modern város és megteremtette, hogy lehetőség legyen a fiatalokkal is megismertetni mind azt, amink van – mondta el dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

A megyei értékmustra rendezvénysorozat tovább folytatódik, legalább még három helyszínre szeretnének ellátogatni a szervezők. A következő állomás Nyírtelek lesz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.