EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 20., szombat
Vendel

Egyéb Nyíregyháza

Helyi értékeket kutatnak

Lépésről – értékre Hazánk Tündéri Mezején, avagy Értékmustra Szabolcs-Szatmár-Beregben címmel megyejáró sorozatot indított a Megyei Értéktár-bizottság. Céljuk az, hogy tovább kutassák a helyi értékeket. A turné harmadik állomása a Sóstói Múzeumfalu Pálinkaháza volt.

– A turné első állomása Baktalórántháza volt, a második Kállósemjén, a harmadik pedig a Sóstói Múzeumfalu Pálinkaháza, amely nemcsak a megyei értéktárnak, hanem a városinak is a része. Érdemes is kihangsúlyozni, hogy a Nyíregyházi Értéktárban megtalálható értékek összhangban vannak a megyei értéktárral – mondta el Baracsi Endre, a megyei közgyűlés és az értéktárbizottság alelnöke.


Baracsi Endre, a megyei közgyűlés és értéktár bizottság alelnöke, dr Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, dr Kovács Ferenc polgármester és dr. Szabó Sarolta, a múzeumfalu vezetője.
(Fotó: Lokál)

A megyei értéktár 101 értéke közül 25 Nyíregyházához köthető.

– Nagyon sok értékünk van, hagyománnyal, kultúrával teli. Nem elég, hogy itt van a jelenben, azt a jövőnek is át kell adni, a következő generációnak. Érdekes ez a feladatunk, hiszen nagyon gyors és információteljes ez a mai világ. A fiataloknak átadni a régmúltról valamit, a hagyományainkat, az nagyon nehéz, de Nyíregyháza egy modern város és megteremtette, hogy lehetőség legyen a fiatalokkal is megismertetni mind azt, amink van – mondta el dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

A megyei értékmustra rendezvénysorozat tovább folytatódik, legalább még három helyszínre szeretnének ellátogatni a szervezők. A következő állomás Nyírtelek lesz.

Kapcsolódó Cikkek