2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Veszprém

Hét napig minden a lengyel–magyar barátságról szól Veszprémben

Különleges kiadású Unifest, lengyel–magyar szurkolók összecsapása és extra gasztronómiai fogások. Többek között ezekkel készül Veszprém március 19–25. között a Magyar–Lengyel Barátság Hete alkalmából, összességében pedig 20 helyszínen közel ötven program várja az érdeklődőket.

2007 óta hivatalosan is március 23. a lengyel–magyar barátság ünnepnapja, amelynek minden páros évben egy magyar, minden páratlan évben pedig egy lengyel város ad otthont. A kezdeményezés ötlete még 2005-ben merült fel a győri lengyel önkormányzat részéről, akik szerették volna kicsit attraktívabb formába önteni az ünnepséget.


Zalavári Eszter, a Veszprémi Programiroda munkatársa elmondta, az egy hét alatt 20 helyszínen közel 50 program közül választhatnak az érdeklődök. (fotó: Szalai Csaba)

A házigazda szerepét idén Veszprém tölti be, az önkormányzat pedig úgy döntött, egy egész hetes rendezvénysorozatot szentelnek a kapcsolat megünneplésének – tájékoztatott hétfőn Porga Gyula polgármester. – A hét legnagyobb attrakciója kétségkívül a két ország köztársasági elnökeinek találkozója lesz: Áder János és Andrzej Duda március 23-án látogat városunkba.

Zalavári Eszter, a Veszprémi Programiroda munkatársa elmondta: az egy hét alatt 20 helyszínen közel 50 program közül választhatnak az érdeklődök. Nagyon széles körű összefogást sikerült megvalósítani, a helyi és az országos lengyel önkormányzat, valamint a Lengyel Intézet és a veszprémi kulturális, oktatási és egyházi intézmények támogatásával pedig olyan programsorozatot tudtak összeállítani, amely minden korosztályt képes megszólítani.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.