2018. november 18., vasárnap
Jenő

Belföld

Hódmezővásárhely után sem változott a Fidesz támogatottsága

A parlamenti választások előtt 32 nappal továbbra sem változott a Fidesz-KDNP támogatottsága, a választási részvételüket biztosra ígérők körében 52 százalék szavazna a kormánypártokra és a teljes felnőtt népesség kétharmada arra számít, hogy Orbán Viktor marad a miniszterelnök – derül ki a Nézőpont Intézet szerdán közzétett felméréséből.

A hódmezővásárhelyi időközi választás után, ezer fő telefonos megkérdezésével készült közvélemény-kutatás alapján a legvalószínűbb listás választási eredményeket nézve a Fidesz-KDNP-re 52 százalék szavazna, míg a Jobbikot a biztos szavazók körében 17 százalék választaná, ami elmarad a párt 2014-es 20,7 százalékos listás választási eredményétől. A felmérés szerint az MSZP-Párbeszéd listára jelenleg 10 százalék, az LMP-re 9 százalék, a DK-ra pedig 6 százalék szavazna. A Momentum Mozgalom szavazataránya 4 százalék, míg a Kétfarkú Kutya Párté 2 százalék lenne a biztos szavazók körében.


A kutatás arra is kitért, hogy a választók szerint ki lesz az április 8-i választás után a miniszterelnök. E tekintetben a teljes felnőtt népesség kétharmada, 66 százalék véli úgy, hogy Orbán Viktor marad a kormányfő és mindössze 5-5 százalék számít arra, hogy Karácsony Gergely vagy Vona Gábor lesz a miniszterelnök. Szél Bernadett kormányfőségére a teljes felnőtt népesség körében 2 százalék, míg Gyurcsány Ferencére, Fodor Gáboréra és Fekete-Győr Andráséra egyaránt 1 százalék számít.

A Nézőpont Intézet közleménye szerint a hódmezővásárhelyi időközi választás után egyszeri jelleggel, kivételesen 1000 fős telefonos mintán végeztek pártpreferencia-kutatást, szemben a havi rendszerességgel publikált 2000 fős, személyes mintán végzett trendkutatásokkal.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám a médiatanács által elfogadott tanulmány szerint – közölte Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatóság az MTI-vel pénteken.

 • Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye 75,6 millió forintért kelt el a BÁV kétnapos őszi aukcióján, amelyen a festmények mellett műtárgyakat és ékszereket kínáltak az érdeklődőknek.

 • Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt – a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló – megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is – mondta Tarlós István főpolgármester a testület megalakulását követő budapesti sajtótájékoztatón.

 • Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a Magyarországon termelt, kifogható és elfogyasztható halak minősége a sajtóban sugalmazott álláspontoktól eltérően – közölte Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke pénteken az MTI-vel.