2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Veszprém

Hogyan vegyünk céget?

17. alkalommal rendezte meg a Tímár László Esettanulmányi Megoldó Versenyt a Pannon Egyetem, ahol a résztvevőknek egy cég megvásárlására kellett tervet kidolgozniuk.

A Pannon Egyetem 12 csapata mellett a Miskolci Egyetem, a Debreceni Egyetem, a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem, valamint a révkomáromi Selye János Egyetem hallgatói mérték össze tudásukat és kreativitásukat, miközben ugyanannak a problémának a különböző megközelítése révén egymástól is tanultak.


A hallgatóknak egy szimulált munkaebéden kellett meggyőzniük a zsűrit (fotó: Domján Attila)

A hallgatók feladata ezúttal egy cég megvásárlása volt: összesen nyolc eladásra kínált, zömében kis- és középvállalkozás közül választhattak, majd miután eldöntötték, hogy melyikben látnak fantáziát, meg kellett győzniük a befektetői csoportként funkcionáló zsűrit arról, hogy tervüket anyagilag is támogassák. A fiataloknak összesen 24 óra állt rendelkezése az eset kidolgozására, melynek konkrét terveket is kellett tartalmaznia arról, miként vennék át és fejlesztenék tovább a valóságban is létező cégeket, amelyek között vadhúsfeldolgozó üzem, mosoda, vasöntöde, valamint kozmetikumok és étrend-kiegészítők forgalmazásával foglalkozó vállalkozás is volt.

A Pannon Advice csapat szerepelt a legjobban (fotó: Domján Attila)

A versenyzőknek azonban nem csak ez jelentett kihívást: idei újításként a tervek vázolásánál nem használhattak prezentációt, úgy kellett meggyőzniük a zsűrit, mintha csak egy munkaebéd közben beszélnék meg az adásvétel részleteit.

A legjobban a Feke Tímea, Horváth Evelin, Maár Tamás és Völgyi Péter alkotta csapat, a veszprémi Pannon Advice szerepelt a megmérettetésen.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.