2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Tapolca

Hólabda – add tovább!

Térségünk közéletének neves szereplői megválaszolnak egy nekik feltett kérdést, hogy aztán ők maguk faggassanak egy általuk kiválasztott embert egy másik fontos témában.

Csali János borász, Nemesvita polgármestere ezt kérdezte Májer Jánostól, a badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet igazgatójától: „Milyen volt az őszi szüret, hogyan sikerültek a 2017-es badacsonyi borok?”


Májer János válasza: „Badacsony térségében az elmúlt évben a szélsőséges időjárás ellenére is nagy mennyiségű, jó minőségű bor készült. Kiváló évjáratot tudhatunk magunk mögött. A legnagyobb gondot mindig a nyári aszály és a hőhullám okozza, most azonban sok csapadék esett, így korai éréssel, magas mustfokkal szüretelhettünk. Reméljük, hogy ez a kiváló minőség a borversenyeken is visszaköszön.”

Májer János kérdése Knolmajer Ferenchez, a Tapolcai Hegyközség elnökéhez: „A minden évben megrendezett Szent György-hegyi Napok milyen szerepet tölt be Tapolca idegenforgalmában?”

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.