2018. augusztus 16., csütörtök
Ábrahám

Egyéb Tapolca

Hólabda – add tovább!

Térségünk közéletének neves szereplői megválaszolnak egy nekik feltett kérdést, hogy aztán ők maguk faggassanak egy általuk kiválasztott embert egy másik fontos témában.

Csali János borász, Nemesvita polgármestere ezt kérdezte Májer Jánostól, a badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet igazgatójától: „Milyen volt az őszi szüret, hogyan sikerültek a 2017-es badacsonyi borok?”


Májer János válasza: „Badacsony térségében az elmúlt évben a szélsőséges időjárás ellenére is nagy mennyiségű, jó minőségű bor készült. Kiváló évjáratot tudhatunk magunk mögött. A legnagyobb gondot mindig a nyári aszály és a hőhullám okozza, most azonban sok csapadék esett, így korai éréssel, magas mustfokkal szüretelhettünk. Reméljük, hogy ez a kiváló minőség a borversenyeken is visszaköszön.”

Májer János kérdése Knolmajer Ferenchez, a Tapolcai Hegyközség elnökéhez: „A minden évben megrendezett Szent György-hegyi Napok milyen szerepet tölt be Tapolca idegenforgalmában?”

Kapcsolódó Cikkek

  • Ejtőernyős-világbajnokság

    Ejtőernyős-világbajnokság

    Elkezdődött a 42. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság Szolnokon, a szandaszőlősi sportrepülőtéren. A város az 1974-es civil ejtőernyős-világbajnokságot követően ad újra otthont ilyen jellegű versenynek.

  • Elektromos töltőállomások

    Elektromos töltőállomások

    Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési program keretein belül Debrecenben 10 db új elektromos töltőállomás és parkolóhely létesül. A debreceni önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium „Jedlik Ányos Terv – Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére” tárgyú pályázatra jelentkezett.