EUR: 322,18 Ft
CHF: 281,27 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Tapolca

Hólabda – add tovább!

Térségünk közéletének neves szereplői megválaszolnak egy nekik feltett kérdést, hogy aztán ők maguk faggassanak egy általuk kiválasztott embert egy másik fontos témában.

Knolmajer Ferenc, a Tapolcai Hegyközség elnöke ezúttal Csizmadia Lászlót, a tapolcai Széchenyi István Szakképző Iskola épületgépész oktatóját kérdezte: „Hogyan járul hozzá Tapolca fejlődéséhez és hírnevének növeléséhez a tapolcai oktatás?”


Csizmadia László válasza:

„1984 óta dolgozom az iskolában, azóta foglalkozom épületgépészettel. Már 29 alkalommal voltunk országos versenyen a diákokkal, legtöbb esetben dobogósok vagyunk. Örömmel tölt el, hogy az iskola és a diákok jó hírét vihetjük. A gyerekek nálunk a Dunántúl egyik legmodernebb tanműhelyében tanulhatnak, akár a megújuló energiáról is. Ám nemcsak nekik, hanem nekem is folyamatosan tanulnom kell, hiszen a technika állandóan változik. Mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy országszerte sokan ismerik az itteni képzést.”

Csizmadia László kérdése Szabó Csabához, a Tördemic Néptáncegyüttes vezetőjéhez: „Minden rendezvényen látszik, hogy a gyerekek óriási lelkesedéssel, hatalmas lendülettel táncolják végig az előadásokat. Hogyan tudja őket kicsalni a számítógépek és az okostelefonok mögül?

Fotó: Szakonyi Balázs

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.