2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Tapolca

Hólabda – add tovább!

Térségünk közéletének neves szereplői megválaszolnak egy nekik feltett kérdést, hogy aztán ők maguk faggassanak egy általuk kiválasztott embert egy másik fontos témában.

Knolmajer Ferenc, a Tapolcai Hegyközség elnöke ezúttal Csizmadia Lászlót, a tapolcai Széchenyi István Szakképző Iskola épületgépész oktatóját kérdezte: „Hogyan járul hozzá Tapolca fejlődéséhez és hírnevének növeléséhez a tapolcai oktatás?”


Csizmadia László válasza:

„1984 óta dolgozom az iskolában, azóta foglalkozom épületgépészettel. Már 29 alkalommal voltunk országos versenyen a diákokkal, legtöbb esetben dobogósok vagyunk. Örömmel tölt el, hogy az iskola és a diákok jó hírét vihetjük. A gyerekek nálunk a Dunántúl egyik legmodernebb tanműhelyében tanulhatnak, akár a megújuló energiáról is. Ám nemcsak nekik, hanem nekem is folyamatosan tanulnom kell, hiszen a technika állandóan változik. Mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy országszerte sokan ismerik az itteni képzést.”

Csizmadia László kérdése Szabó Csabához, a Tördemic Néptáncegyüttes vezetőjéhez: „Minden rendezvényen látszik, hogy a gyerekek óriási lelkesedéssel, hatalmas lendülettel táncolják végig az előadásokat. Hogyan tudja őket kicsalni a számítógépek és az okostelefonok mögül?

Fotó: Szakonyi Balázs

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.