EUR: 317,37 Ft
CHF: 279,51 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Dunaújváros

Holokausztkiállítás a Bánkiban

„A művészet az elmondhatatlan tolmácsa” címmel interaktív utazó kiállítás nyílt a Bánkiban diákok képzőművészeti alkotásaiból. 

A Zachor Alapítvány a Dél-Karolinai Egyetemmel együttműködve 2017-ben immár 5. alkalommal hirdetett meg művészeti pályázatot általános iskola felső tagozatán tanuló és középiskolás diákok számára az Auschwitz-birkenaui láger felszabadulásának évfordulója és a holokauszt nemzetközi emléknapja tiszteletére. A felhívást igen nagy érdeklődés kísérte. 163 pályamunka – rajz, festmény, fotómontázs, vers, novella, zenemű – érkezett az ország számos pontjáról. A művekből 2017-ben interaktív, utazó kiállítás készült.


A kiállítás 15 egyszerűen felállítható molinóból áll, melyeken 15 kiemelkedő pályamű látható. Az interaktivitást a molinókon található QR-kódok biztosítják, melyek leolvasásával a látogatók digitális eszközök (okostelefon vagy tablet és fülhallgató) segítségével azonnal megnézhetik és meghallgathatják a műveket inspiráló interjúrészleteket – ezek vezetik körbe a diákokat a kiállításon. A kiállítás nem csak a rajzokat, festményeket és montázsokat megjelenítő molinókból áll, és megtalálható többek között az interjúalanyok fotója és rövid önéletrajza is. A kiállítást megnyitja: Gyöngyössy Csaba, a szakgimnázium korábbi igazgatója. A kiállítás az iskola nyitvatartási idejében, reggel 8-tól délután 18 óráig tekinthető meg, helyszíne: az SZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziumának hátsó zsibongója.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.