EUR: 323,28 Ft
CHF: 283,35 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Belföld

Hóvihar: A honvédség is részt vett a mentésben

A Magyar Honvédség is részt vett a hétvégi szélsőséges időjárási körülmények okozta veszélyhelyzet kezelésében – közölte a Honvédelmi Minisztérium vasárnap késő este az MTI-vel.

A közlemény szerint a honvédség március 17-én és 18-án hét helyszínen látott el folyamatos készenlétet a személy- és vagyonmentés érdekében. Több mint 100 katona 37 technikai eszközzel vett részt a mentési feladatokban. A kutató-mentő helikopterek mellett a honvédség lánctalpas járművei is készenlétben állnak.


A katonaság is segít az ítéletidőben /Fotó: MH 5. Bocskai István Lövészdandár – Facebook

A honvédség a debreceni helyőrségből 8 csoportot indított útnak, hogy Borsod-Abaúj Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kerekes és lánctalpas eszközökkel, a társszervekkel együttműködve a bajba jutott állampolgárokat segítse.

A katonaság is segít az ítéletidőben /Fotó: MH 5. Bocskai István Lövészdandár – Facebook

A magyar katonák vasárnap estig 6 helyszínen 11 alkalommal segédkeztek különböző közúti mentésben. Látókép térségében pedig az áramszolgáltatás helyreállításához kérték a honvédség segítségét, mivel a helyszínt csak a katonai terepjárók segítségével tudták megközelíteni – írták.


A katonaság is segít az ítéletidőben /Fotó: MH 5. Bocskai István Lövészdandár – Facebook

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Szijjártó: Megállapodásra kell jutni Londonnal a Brexit feltételeiről

    Szijjártó: Megállapodásra kell jutni Londonnal a Brexit feltételeiről

    A külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarország számára egyértelmű, hogy megállapodást kell elérni a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről, mert ennek elmaradása komoly károkat okozna az Európai Unió megmaradó részének, tekintettel arra, hogy Nagy-Britannia az EU második, a világ ötödik legnagyobb gazdasága.