EUR: 319,53 Ft
CHF: 282,37 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Dunaújváros

Hóvirág turnén a Margaret Island

Március végén ismét Dunaújvárosban koncertezik a Margaret Island zenekar. A helyszín ezúttal (is) a Galéria Jazz Klub lesz, ahol várhatóan telt ház fogadja majd a formációt. Az együttes a Hóvirág turné keretében teszi tiszteletét a városban, és a koncertsorozathoz egy névadó dalt is készített. 

Januárban került fel a Margaret Island Facebook-oldalára a dunaújvárosi koncert, és a korai, úgynevezett „early bird” jegyek már néhány nappal a hír bejelentése után elfogytak, ami mutatja a nagy érdeklődést. A zenekar egy új dallal és egy friss szakmai elismeréssel a zsebében érkezik a Galéria Jazz Klubba: a Hóvirág turné névadó dala, a Hóvirág című szerzemény, amely a Margaret Island most készülő, harmadik nagylemezén szerepel, hamarosan felkerül a videómegosztó portálra, a Junior Artisjus Díjat pedig nemrégiben adták át az együttesnek. A díjat három évvel ezelőtt alapították a 30 évnél fiatalabb dalszerzők munkájának elismerésére. Korábban Fluor Tomi is megkapta.


A Strand Fesztivál színpada után a Galéria Jazz Klubban is fellép a Margaret Island (Fotó: Csudai Sándor)

A Hóvirág turnét a zenekar saját bevallása szerint „alkotással egybekötött bolyongásként” határozza meg. Mint azt kiadójuk hírlevelében olvashattuk, az új lemez a nyitottság, a megújulás köré épül, és az eddig megszokott akusztikus hangzás mellett frissebb, bátrabb dalok is felkerülnek majd a korongra. „Szeretnénk megmutatni a közönségünknek, hogy min dolgozunk. A teljes lemezre még várni kell, de egy törékeny, mégis »harcos« kis virág elsőként tör a napra, ez a Hóvirág” – áll a sajtóközleményben Lábas Viktória, a zenekar énekesnője nyilatkozata. A dal nagy valószínűséggel a március 23-i dunaújvárosi koncerten is felcsendül.

Kapcsolódó Cikkek