2018. augusztus 17., péntek
Jácint

Belföld

Idén is egy 2012-es házasítás lett a legjobb vörösbor Szekszárdon

Idén is a 2012-es évjáratból került ki a legjobb vörösbor a szekszárdi borversenyen, ezúttal a Bodri Pince egy házasítása nyert el a díjat.

A pénteken zárult, kétnapos megmérettetésen a legjobb vörösbort egy héttagú, szekszárdi borászokból álló zsűri választotta ki azon borok közül, amelyek az adható 100 pontból legalább 90 pontot kaptak a bírálóktól. Idén 19 bor – többek között rozé, kadarka, kadarka, kékfrankos – került a zsűri elé. 2016-ban és 2017-ben a Takler, illetve a Vesztergombi Pince szintén 2012-es merlot-ja kapta az elismerést.


Bodri István, a Bodri Pincészet Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a No. 1 elnevezésű bor 43 százalékban cabernet sauvignonból, 24 százalékban cabernet franc-ból és 33 százalékban merlot-ból készült, 24 hónapon át érlelték új tölgyfahordóban.

A versenyre, amelyen 47 termelő vett részt, a tavalyinál félszázzal több, 232 bormintát neveztek, túlnyomó többségben palackos borokat. A legnagyobb számban kékfrankos, cuvée, rozé, cabernet sauvignon és bikavér érkezett, de 30 fehérbor is a bírálók elé került.

A nyolc hattagú zsűri külön értékelte a fehér fajtákat, a rozét, kadarkát, bikavért, valamint a cabernet fajtákat, merlot, kékfrankost és a házasításokat. Az egyes kategóriák legjobbjait a város Szent György napi borünnepén, április 21-én hirdetik ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • 71 nap alatt a Föld körül

  71 nap alatt a Föld körül

  A dunaújvárosi Jószolgálati Otthon Közalapítványt és a budapesti Westie Rescue Hungaryt szerették volna nemzetközi szinten népszerűsíteni azok a motorosok, akik a tervezett 100 helyett csupán 71 nap alatt körbemotorozták a Földet.

 • Petike apját okolja az anya

  Petike apját okolja az anya

  Sosem bocsátom meg a férjemnek, hogy öngyújtót adott a fiam kezébe, majd hagyta meghalni a tűzben Petikét. Azt kívánom neki, hogy élete végéig börtönben üljön – nyilatkozta a Lokálnak Csebján Gizella, akinek ötéves gyermeke hétfőn égett halálra kosdi otthonuk fészerében.

 • Kipakolhat az ügyészség a kémügy részleteiről

  Kipakolhat az ügyészség a kémügy részleteiről

  Megkezdődött az MSZP kormányok titkosszálgalati vezetői, Galambos Lajos, Laborc Sándor és Szilvásy György ellen lefolytatott büntetőügy titkos iratainak felülvizsgálata – értesült a Magyar Idők.