EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Belföld

Idén is egy 2012-es házasítás lett a legjobb vörösbor Szekszárdon

Idén is a 2012-es évjáratból került ki a legjobb vörösbor a szekszárdi borversenyen, ezúttal a Bodri Pince egy házasítása nyert el a díjat.

A pénteken zárult, kétnapos megmérettetésen a legjobb vörösbort egy héttagú, szekszárdi borászokból álló zsűri választotta ki azon borok közül, amelyek az adható 100 pontból legalább 90 pontot kaptak a bírálóktól. Idén 19 bor – többek között rozé, kadarka, kadarka, kékfrankos – került a zsűri elé. 2016-ban és 2017-ben a Takler, illetve a Vesztergombi Pince szintén 2012-es merlot-ja kapta az elismerést.


Bodri István, a Bodri Pincészet Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a No. 1 elnevezésű bor 43 százalékban cabernet sauvignonból, 24 százalékban cabernet franc-ból és 33 százalékban merlot-ból készült, 24 hónapon át érlelték új tölgyfahordóban.

A versenyre, amelyen 47 termelő vett részt, a tavalyinál félszázzal több, 232 bormintát neveztek, túlnyomó többségben palackos borokat. A legnagyobb számban kékfrankos, cuvée, rozé, cabernet sauvignon és bikavér érkezett, de 30 fehérbor is a bírálók elé került.

A nyolc hattagú zsűri külön értékelte a fehér fajtákat, a rozét, kadarkát, bikavért, valamint a cabernet fajtákat, merlot, kékfrankost és a házasításokat. Az egyes kategóriák legjobbjait a város Szent György napi borünnepén, április 21-én hirdetik ki.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    A lehulló meteorok pályájának kiszámítását és a becsapódó meteoritok megtalálását segíti az a kamerarendszer, amelynek első elemét a szakemberek március elején telepítik Mátraszentimre közelében, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Intézetének Piszkéstetői Obszervatóriumánál.

  • Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    A legsürgetőbb feladat a közterületek, zöldfelületek, sétányok és utak rendbetétele a Budai Várnegyedben, aztán a folyamatban lévő beruházások befejezése – mondta Fodor Gergely, a várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a Mandinernek adott interjújában, amely szombaton jelent meg az internetes lapban.