EUR: 321,62 Ft
CHF: 281,85 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Dunaújváros

Idén is Határtalanul!

Az idén is meghirdeti Magyarország kormánya a Határtalanul programot. Az általános iskolák hetedik osztályai számára létrehozott támogatás révén határon túli, magyarok lakta településekre látogathatnak el a diákok. A dunaújvárosi általános iskolák is több alkalommal tettek látogatást Erdélyben, Horvátországban és a Felvidéken. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szervezi a Határtalanul programot. A kezdeményezés lényege „a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülésének elősegítése” – olvashatjuk a kormany.hu-n található összegzésben. A minisztérium 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatást nyújt a kedvezményezett iskolának, amelynek egy hetedikes osztálya kirándulást tehet Erdélybe, a Vajdaságba, Horvátországba, Kárpátaljára vagy éppen a Felvidékre. Az utazás, a szállás, az étkezés és a programokhoz kapcsolódó költségek egyaránt benne foglaltatnak a támogatás összegében. A pályázat benyújtásához nem szükséges önrész az iskolák részéről.


A Dózsa diákjai Kolozsvárt sem hagyhatták ki tavalyi erdélyi “körútjukból”

A kiírás egyetlen feltétele, hogy „közvetlenül kapcsolódjanak az utazáson részt vevő diákok által tanult egy vagy több tantárgyhoz (…), oktatási-nevelési jellegűek vagy kulturális jellegűek” legyenek – fogalmaz a pályázat feltételeit ismertető szakasz. A Határtalanul programban korábban a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola is részt vett, amelynek diákjai tavaly a „Dózsások a királyok és fejedelmek útján Erdélyben” névre keresztelt kiránduláson Nagyváradon, a Királyhágón, Kolozsváron és Torockón is jártak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.