EUR: 318,17 Ft
CHF: 280,74 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb XVI.kerület

Idén is lesz komposztálási akció

Az önkormányzat a kerületben lakók részére idén is folytatja a házi komposztálási programot. A programban bárki részt vehet, aki a jelentkezési feltételeknek megfelel és kedvet érez a komposztáláshoz.

Az akcióban részt vevőknek az önkormányzat ingyenesen zárt komposztáló ládát és lombkomposztáló dróthálót ad át használatra, előreláthatóan május elején. Minden olyan kerületi lakhellyel rendelkező jelentkezhet, aki az elmúlt három évben nem kapott komposztáló eszközt az önkormányzattól. A résztvevőknek vállalniuk kell, hogy az átadott komposztáló eszközöket öt évig rendeltetésszerűen használják, a hatodik évtől pedig „jutalmul” a tulajdonukba kerülnek.

Tavaly nagy sikert aratott a komposztálási akció (Fotó: XVI. Kerületi Újság)

Jelentkezni csak írásban, a jelentkezési lap kitöltésével lehet, melyet vagy a Havashalom utca 43. alatt található környezetvédelmi irodában vagy a [email protected] e-mail-címen lehet leadni. Telefonon történő jelentkezést nem fogadnak el! A jelentkezési lap letölthető a bp16.hu honlapról is. A résztvevőket a jelentkezés sorrendje szerint választják ki. Jelentkezni egész évben folyamatosan lehet, de a tavaszi osztáshoz március 29-éig kérik leadni vagy elküldeni a kitöltött jelentkezési lapot.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.