EUR: 322,67 Ft
CHF: 282,19 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Egyéb VIII.kerület

Idén minden rendelő megújul

Valamennyi józsefvárosi háziorvosi rendelő felújítása befejeződik az idén – mondta el Kocsis Máté polgármester a február 24-én a Szent Kozma Egészségügyi Központban tartott egészségnapon. És ez csak az egyik fontos hozadéka volt az eseménynek.

A hetedik emeletet színházzá varázsolták a Turay Ida Színház művészei február 24-én a Szent Kozma Egészségügyi Központban megrendezett egészségnapon. Noha ennek a családok és elsősorban a gyerekek nagyon örültek, a többség mégsem ezért jött, hanem azért, hogy részt vegyen a meghirdetett tizennégy szűrés legalább egyikén. Ezek között cukorbetegség-szűrés, látásvizsgálat, vérnyomásmérés, anyajegyvizsgálat, szájüregi szűrés, szív- és érrendszeri problémák vizsgálata szerepelt. Emellett egyéb kiegészítő szolgáltatásokon – például gyógytornán, masszázson, védőnői tanácsadáson – is részt vehettek az érdeklődők, valamint önkéntes véradást is szerveztek. A szűrések iránt nagy volt az érdeklődés, a lehetőséget kihasználva sokan a legtöbb vizsgálatot végigjárták.


Tizennégy féle szűrés közül választhatott, aki eljött (Fotó: Máté Krisztián)

Kocsis Máté (középen) elmondta, Józsefvárosban az elmúlt három évben csaknem hárommilliárd forintot fordítottak az egészségügy fejlesztésére(Fotó: Máté Krisztián)

Az esemény jó alkalom volt a visszatekintésre.

– Amikor arról beszélnek, hogy Józsefváros egyre biztonságosabb, az már nemcsak a közbiztonságot, hanem az egészségbiztonságot is jelenti – szögezte le Kocsis Máté polgármester megnyitó beszédében, majd hozzátette: ennek keretében valósult meg az új eszközök beszerzése és átadása. Az önkormányzat ugyanis három új eszközzel támogatta az egészségügyi központot: egy mammográfiai, egy ultrahang- és egy röntgenkészülékkel.


Kocsis Máté hangsúlyozta: Józsefvárosban az elmúlt három évben csaknem hárommilliárd forintot fordítottak az egészségügy fejlesztésére. Kifejtette: idén befejezik valamennyi háziorvosi rendelő korszerűsítését, 2015-ben másfél milliárd forintból megújult az egészségnapnak otthont adót szakrendelő, ősszel megnyílt a kerület első mentőállomása, és elindították a többletjuttatásokat biztosító háziorvosi életpályamodellt az orvosok megtartása és a kerületbe vonzása érdekében. A polgármester kiemelte, hogy az önkormányzat évek óta havi egy alkalommal ingyenes szűrőszombatokat tart, amelyek lehetőséget adnak a józsefvárosi polgároknak arra, hogy gondoskodjanak a saját egészségükről, illetve olyan többletszolgáltatásokhoz jussanak, amelyekre a hétköznapokban nem mindig van lehetőség.

Kapcsolódó Cikkek