EUR: 321,62 Ft
CHF: 281,89 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Külföld

Így készülnek az újabb migránsáradatra Párizsban

Még több migráns befogadására készülnek Franciaországban, ezért öt állami kezelésben lévő központ fog Párizsban és Ile-de-France-ban megnyílni.

A bevándorlóknak Anne Hidalgo, Párizs polgármestere nyelvórákat és munkalehetőséget is ígérget.


A Porte de la Chapelle (XVIII.), a „buborék”, amely jellegzetes formájáról kapta nevét, az utolsó óráit éli – írja az Origo a Le Parisien írására utalva. A 900 m2-es buborék, ahol akár 450 ember is elfért, átkerül egy olyan helyre, amelynek helyszínéről még nem született végleges döntés, az azonban biztos, hogy a jelenlegi színhelyet egy másik projekt keretében használják fel. Nagyon úgy néz ki, hogy Párizsban már készülnek az újabb migránsáradat fogadására.

Ezt úgy igyekeztek megoldani, hogy öt állami kezelésben lévő központot jelöltek ki a fővárosba érkező bevándorlók befogadására.


Az újonnan érkező migránsok szabályszerűen el lesznek kényeztetve, hiszen meg lesz szervezve számukra a mindennapi ellátásuk a fővárosban, megvizsgálják az egészségügyi állapotukat, és ezt követően az öt központ valamelyikébe irányítják őket. „Mindenki végül egyedi elbírálás alapján fog bekerülni a központok egyikébe” – mondta nagy büszkén Anne Hidalgo, Párizs szocialista polgármestere. Hozzátette, hogy ez a párizsi önkormányzat számára is egy fontos küldetés. Amint a migránsok megérkeznek a számukra kijelölt központokba, lehetőségük lesz azonnali francia nyelvtanulásra, anélkül, hogy heteket kelljen várniuk erre – ismerteti az Origo.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek