EUR: 323,38 Ft
CHF: 283,20 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb XVIII.kerület

Így néz ki majd az új rendelő

Kormányzati támogatással új gyermekorvosi és fogorvosi szakrendelő épül Pestszentimrén a Címer, az Ady Endre és a Nemes utca által határolt tömbbe, a közel húszéves rendelőintézet mellé. A beruházás előkészületei már folynak, nemrégiben a látványtervek is megszülettek.

Modern, akadálymentes intézmény épül

 

A mintegy 350 millió forintból felépülő intézmény minden igénynek megfelel majd, így az ellátásra szoruló kerületi kisgyermekek és felnőttek egy modern, XXI. századi, akadálymentes komplexumban gyógyulhatnak a jövőben – írta a Városkép.


Az imreiek mellett az agglomerációból érkezőket is ellátják

– Az új épület nemcsak vonzó, hanem költséghatékony is lesz, ls az alapellátás, azaz a háziorvosi és a fogorvosi szolgálat színvonala is emelkedik – mondta Kucsák László, akinek személyes közbenjárása sokat segített a beruházás előremozdításában. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a projekt célja az, hogy a helyi lakosok magasabb színvonalú ellátáshoz jussanak, az egészségügyben dolgozók pedig a lehető legjobb körülmények között dolgozhassanak. – Folyamatosan azon munkálkodom, hogy további támogatást nyerjek Pestszentlőrinc és Pestszentimre számára. Az elmúlt időszakban is több fontos és nagy horderejű fejlesztést sikerült elindítani és megvalósítani a XVIII. kerületben. Az egészségügy kiemelt fontosságú terület, ezért fokozott törődést igényel itt, a kerületben is.

Az összefoglalóból kiderül, hogy az új rendelőben a jelenlegi struktúrában folytathatják munkájukat az egészségügyi dolgozók. A különböző rendelőegységeket egy épületben, de két külön megközelíthető részben alakítják ki. Az egyikben a gyermekorvosi, a másikban a fogorvosi rendelők kapnak helyet. A várókat korszerű légtechnikai berendezésekkel szellőztetik, a befújt levegőt fűtik, illetve hűtik. A fejlesztés lehetővé teszi a betegbiztonság és a betegelégedettség növelését, az egészségügyi szakellátásokat igénybe vevő lakosok komplex ellátási színvonalának emelését és az azokhoz való hozzáférés megkönnyítését. A új szakorvosi rendelő elsősorban a pestszentimrei lakosság számára hozza közelebb az ellátást, de az intézmény dolgozói szívesen fogadják a közeli agglomerációból érkező pácienseket is.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.