2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb I.kerület II.kerület III.kerület XI.kerület

Ilyenek lehetnek a budai Duna-rakpartok

​Eredményt hirdettek a budai Duna-part megújítására kiírt pályázaton a Felhévíz és a Műegyetem közötti négy rakpartszakasz terveztetésére. 110-en vették ki a pályázatot, és végül összesen két, rendkívül színvonalas pályamű érkezett be.

Mártonffy Miklós, Budapest főépítésze elmondta, a pesti Duna-part megújítására vonatkozó első pályázatot 2015-ben folytatták le, az engedélyezési szakasznál tartanak, hamarosan meglesznek az engedélyek, a megvalósítás a rendelkezésre álló pénzügyi forrásoktól függ.


A főváros önkormányzata mint ajánlatkérő uniós eljárási rend szerinti nyílt építészeti tervpályázati eljárást kezdeményezett a Duna-Buda építészeti tervpályázat, a budai belvárosi Duna-partok megújítása ügyében is.

– A tervpályázat tárgya a budai rakpartok rendezésével a budai alsó rakpart észak–déli közlekedési folyosó (amely biztosítja a forgalom zökkenőmentes, gyors lefolyását) szerepének megtartása mellett a budai felső rakparton a közterületek – legfőképpen a közlekedési területek – újraosztásával olyan köztérhálózat kialakítása, amely a lakosság és a turisták számára egyaránt vonzó alternatívát kínál a part menti tartózkodásra, valamint elősegíti a budai háttérterületek és a folyópart kapcsolatát – tájékoztatott Mártonffy Miklós. A főépítész hozzátette, a tervpályázat célja az volt, hogy a közzétett tervezési program megvalósítására legalkalmasabb tervezőt válasszák ki annak érdekében, hogy a budai Duna-partok megújítására vonatkozó tervek magas építészeti minőségben, az igényeknek leginkább megfelelő módon készüljenek el. A tervpályázat részleteiről a dunabuda.hu honlapon olvashatók további részletek.


I. díj – Korzó Tervezési Stúdió – Bem tér, látványterv (Fotók:budapest.hu)

I. díj – Korzó Tervezési Stúdió – Műegyetem rakpart, látványterv

II. díj – S73 Tervező Iroda Kft. – Bem tér, látványterv

 

Duna-Buda partok pályázat

 1. díj – Korzó Tervezési Stúdió – 2-es pályamű
 2. díj – Korzó Tervezési Stúdió – Bem tér,
 3. díj – S73 Tervező Iroda Kft. – 1-es pályamű
 4. díj – S73 Tervező Iroda Kft. – Bem tér

Kapcsolódó Cikkek

 • Ön is segíthet a beteg édesapán!

  Ön is segíthet a beteg édesapán!

  Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

 • Kibérelhető a civil ház

  Kibérelhető a civil ház

  Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.