EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,68 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Tatabánya

Indul a körforgalom építése Bánhidán

A Bánhida és Dózsakert területére tervezett kerékpárút kiépítésével párhuzamosan körforgalmat alakítanak ki a Polacsek közben.

Tavaly megkezdődött a mintegy öt kilométer hosszú kerékpárút kialakítása Bánhida és Dózsakert területén. A projekt célja, hogy 2018 nyaráig közvetlen kapcsolat létesüljön a síkvölgyi temető és a Tata–Tatabánya kerékpárút között. A beruházás a Polacsek köz teljes átépítésével és új körforgalom kialakításával folytatódik. Itt, a Polacsek közben 300 méter hosszan új út épül, egyik oldalán térköves járdával, illetve mindkét oldalán kerékpársáv kialakításával.


Bánhida és Dózsakert kerékpáros közlekedésének fejlesztése összesen 470 millió forintból valósul meg. Az 5,1 kilométer hosszú szakasz elkészülése után újabb városrészek válnak kerékpárosbaráttá. A beruházás elérkezett a második ütemhez, amelyben átépítik a Polacsek közt, és körforgalmat alakítanak ki a bánhidai Két kard emlékműnél. 

A munka java még csak most következik – tájékoztatott a helyszínen Schmidt Csaba polgármester (jobbra)

– A járda már majdnem teljes hosszában készen van, ahogy a csapadékelvezető rendszer is, és a közvilágítást biztosító kandeláberek is hamarosan a helyükre kerülhetnek – fogalmazott a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Schmidt Csaba polgármester. – A munka java azonban még csak most következik: a Bajcsy-Zsilinszky és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében, a Két kard emlékműnél a körforgalom kialakítása. A hónap végétől így egy kicsit felborul majd az eddig megszokott közlekedési rend, ugyanakkor a beruházás elkészültével, tavasz végétől sokkal nyugodtabbá válhatnak a hétköznapok az itt élők számára, hiszen jelentősen csökkenteni tudjuk Bánhida főútja, a Kossuth Lajos utca leterheltségét. A városrészek közötti átjárhatóság megkönnyítését szolgálja majd a Modern Városok Program keretében megépülő, Sárberket és Bánhidát összekötő alagút is, amelyet a Polacsek köz folytatásában alakítunk ki.


A Polacsek közben új út épül 300 méter hosszan, egyik oldalán térköves járdával, illetve mindkét oldalán kerékpársáv kialakításával

A projekt jövőbeli lépései tovább javíthatják Tatabánya közlekedését.

– A részleges útlezárással és tereléssel együtt járó munkálatok június közepéig tartanak – hangsúlyozta a beruházással kapcsolatban Bencsik János országgyűlési képviselő. – A következő évben megépül az Újvárost és Bánhidát összekötő út második szakasza, továbbá a külön szintű vasúti és közúti átjáró. Ezzel válik teljessé az az alternatív útvonal, amely tehermentesítheti a már túlterhelt Dózsa György utat, továbbá csökkentheti Bánhida főutcájának átmenő forgalmát is.

A lezárás első üteme március 26-án kezdődik. A pontos ütemtervről és az útlezárásról a város vezetése minden esetben tájékoztatni fogja a lakosokat. Az aluljáró építése várhatóan a következő évben kezdődik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.