EUR: 317,08 Ft
CHF: 279,25 Ft
2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Belföld

Ismét egy jobbikos korrupcióra derült fény!

Az Origo jobbikos forrásból úgy értesült, hogy a nemzeti ünnepet megelőző nap, március 14-én a Jobbik és a Momentum vezérkara személyesen tárgyalt egymással. Informátoruk szerint a két párt elnöksége a választási együttműködésről, illetve az egyéni választókerületekben való visszalépésekről tárgyalt.

Vona Gábor tavaly novemberben annak adott hangot, hogy a Jobbik nyitott a “XXI. századi pártokkal” való kompromisszumokra. A pártelnök ide sorolta a Toroczkai László által szimplán politikai prostituáltnak nevezett LMP-t és a Momentumot. A felek azóta látványosan közeledtek egymás felé, a párt szimpatizánsai, törzsszavazói azonban mindezidáig bízhattak abban, hogy ez csupán egy kommunikációs trükk Vonáék részéről – írja a portál.


Az Origo jobbikos forrásból most úgy értesült, hogy a nemzeti ünnepet megelőzően, március 14-én a Jobbik és a Momentum vezérkara személyesen tárgyalt egymással. Informátoruk szerint a két párt elnöksége a választási együttműködésről, illetve az egyéni választókerületekben való visszalépésekről beszélt. Ennek első komolyabb megnyilvánulása, hogy tegnap a marcali körzetben a momentumos Fábián László visszalépett a jobbikos Steinmetz Ádám javára. Ezt Steinmetz büszkén jelentette be Simicska házi riporternőjének, Kálmán Olgának.

A Jobbik azt hazudja, hogy elzárkózik mindenféle választási együttműködéstől a baloldal pártjaitól – így nem véletlenül próbálták teljes titokban tartani a momentumos tárgyalást.


A korrupciós üggyel kapcsolatban ismét a Jobbik Sajtóosztályához fordult az Origo, azonban nem kaptak választ a következő kérdéseikre:

  1. Igaz-e az Origo azon értesülése, miszerint március 14-én a Jobbik és a Momentum elnökségi szinten egyeztetett a választási visszalépésekről?
  2. Ennek az lenne az első jele, hogy a marcali körzetben Steinmetz Ádám javára visszalépett a momentumos Fábián László?

Mint arról a Lokál is beszámolt Farkas Gergely pénzt ajánlott fel Midi Meléniának, hogy lépjen vissza a javára.

A Jobbik jelöltje később a közösségi oldalán ismerte be, valóban az ő hangja hallható a beszélgetésben.

Paradox módon Farkas Gergely azzal védekezett, hogy ő csak egy kedélyes beszélgetésen viccelt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek