2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Győr

Ismét megmutatták, mit tudnak a győri diákok

A győri Krúdy iskola diákjai amikor csak lehet, részt vesznek különféle versenyeken, erőpróbákon. A mostani tanévben sem lesz ez másként, s kezdésnek máris egy egészségversenyen szerepeltek kiemelkedően.

Nincs fontosabb az egészségünknél, így arra érdemes már egészen fiatal korban odafigyelni. Az egészségtudatos szemlélet terjesztése az egyik célkitűzése a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete által szervezett Semmelweis Egészségversenynek, amelyet idén már harmadik alkalommal rendeztek meg. Ezen képviseltette magát a Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája.


Prevenciós egészségnapot kellett megszervezniük a diákoknak
Fotó: Krúdy Iskola

A kihívás két online fordulóval indult, innen a legjobb húsz csapat juthatott a döntőbe, köztük a győri SzerVezetők is. A krúdys diákoknak egy prevenciós egészségnap megszervezése volt a feladatuk, az interaktív, egész napos eseményt március 1-jén az iskola épületében tartották meg. A fiatalok a végső megmérettetésen témájuknak a reproduktív és mentális egészséget választották.

A szerVezetők sikeres csapata balról jobbra: Huber Soma, Csik Balázs, Teilinger Martina, Vincze Dominik és Pollreisz Marcell
Fotó: Krúdy Iskola

A nap folyamán az érdekes, figyelemfelkeltő és informatív előadásokkal, vetélkedőkkel minden korcsoportot és képzési típust megszólítottak. Ezen a prevenciós versenyen egyébként nagyon sokan – köztük szakközépiskolás, szakgimnáziumi és gimnáziumi osztályok – vettek részt, közel 500 diák. A legjobbak közé bejutó SzerVezetők csapat tagjait érdemes név szerint is megemlíteni: Csik Balázs, Huber Soma, Pollreisz Marcell, Teilinger Martina és Vincze Dominik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.