EUR: 316,44 Ft
CHF: 281,79 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb Győr

Ismét megmutatták, mit tudnak a győri diákok

A győri Krúdy iskola diákjai amikor csak lehet, részt vesznek különféle versenyeken, erőpróbákon. A mostani tanévben sem lesz ez másként, s kezdésnek máris egy egészségversenyen szerepeltek kiemelkedően.

Nincs fontosabb az egészségünknél, így arra érdemes már egészen fiatal korban odafigyelni. Az egészségtudatos szemlélet terjesztése az egyik célkitűzése a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete által szervezett Semmelweis Egészségversenynek, amelyet idén már harmadik alkalommal rendeztek meg. Ezen képviseltette magát a Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája.


Prevenciós egészségnapot kellett megszervezniük a diákoknak
Fotó: Krúdy Iskola

A kihívás két online fordulóval indult, innen a legjobb húsz csapat juthatott a döntőbe, köztük a győri SzerVezetők is. A krúdys diákoknak egy prevenciós egészségnap megszervezése volt a feladatuk, az interaktív, egész napos eseményt március 1-jén az iskola épületében tartották meg. A fiatalok a végső megmérettetésen témájuknak a reproduktív és mentális egészséget választották.

A szerVezetők sikeres csapata balról jobbra: Huber Soma, Csik Balázs, Teilinger Martina, Vincze Dominik és Pollreisz Marcell
Fotó: Krúdy Iskola

A nap folyamán az érdekes, figyelemfelkeltő és informatív előadásokkal, vetélkedőkkel minden korcsoportot és képzési típust megszólítottak. Ezen a prevenciós versenyen egyébként nagyon sokan – köztük szakközépiskolás, szakgimnáziumi és gimnáziumi osztályok – vettek részt, közel 500 diák. A legjobbak közé bejutó SzerVezetők csapat tagjait érdemes név szerint is megemlíteni: Csik Balázs, Huber Soma, Pollreisz Marcell, Teilinger Martina és Vincze Dominik.

Kapcsolódó Cikkek