EUR: 319,55 Ft
CHF: 282,27 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Baja

Isten éltesse a 110 éves Veronka nénit!

Február elején ünnepelte 110. születésnapját Égi Endréné. Veronka néni ottjártunkkor éppen újságot olvasott, és bár azt mondta, a látása az évek során meggyengült, szemüvegre még mindig nincs szüksége ahhoz, hogy végigolvassa kedvenc rovatait. Egy pohár gyomorkeserű mellett beszélt arról is, hogy mi a hosszú élet legfontosabb titka.

Veronka néni Bajaszentistvánon él unokájával és menyével. Az idős asszony Belgrád mellett született, édesapja csatornaépítéssel foglalkozott, ezért mindig oda költöztek, ahol éppen munka akadt. Így jutottak el Bácska déli részébe is.


Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte Veronka nénit

Veronka néni nagyon szereti a kertjét és a növényeket, 100 éves korában még kapált és ásott. Azt mondta: a hosszú élet titka az, hogy az ember ne maradjon tétlen és mindig dolgozzon. Vizet nem, viszont gyógyteákat szívesen fogyaszt, és a mindennapok része az egy-egy pohár vörösbor is. Veronka néni nagyon szereti az édességet, kedvenc csokoládéjának még az éjszaka közepén sem tud ellenállni.

Víz helyett gyógyteákat, és egy-egy pohár vörösbort iszik Veronka néni. Azt mondta, ez a hosszú élet titka.

 

Az idős asszonyt 110. születésnapja alkalmából Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte. – Minden, ami körülvesz bennünket, magán hordozza az előttünk járó nemzedékek gondos kezének munkáját. A jelent köszönhetjük annak, hogy Veronka néni és kortársai egy életen keresztül, gyakran áldozatokat vállalva végezték mindennapi feladataikat és nem menekültek el a kihívások elől. Isten éltesse Veronka nénit még nagyon sokáig! – tette hozzá a képviselő.

Kapcsolódó Cikkek