2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Pécs

„Itt vagyunk, a világ tetején!”

Ez volt az első gondolatuk a pécsi gyorskorcsolyázóknak, miután megnyerték a férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltót a téli olimpián, Phjongcshangban. A magyar válogatott Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és a két pécsi, Knoch Viktor és Burján Csaba történelmi aranyat nyert a magyaroknak. Eddig ugyanis téli olimpián magyar versenyző még nem állhatott a dobogó legfelső fokán.

Magyarország történetének első téli olimpiai elsősége, és 1980 óta az első dobogós helyezése (BURJÁN Csaba; LIU Shaoang; KNOCH Viktor; LIU Shaolin Sándor) Fotó: MTI/MTVA

A hab a tortán, hogy a kvartett Kínát és Kanadát megelőzve érte el a történelmi sikert. A pécsi fiúk ünneplése sem maradhatott el, ahogy hazaértek, több mint ezren várták őket a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.