EUR: 322,94 Ft
CHF: 286,60 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Szeged

Itthon vannak a téli olimpia szegedi hősei

Három szegedi rövidpályás gyorskorcsolyázóért szoríthattunk a ma véget ért phjongcshangi téli olimpián. Jászapáti Petra a legeredményesebb magyar női versenyző volt, Kónya Zsófi a váltóban jutott szóhoz, míg Oláh Bencét ugyan nem nevezték egyetlen számba se, de ő volt a tartalék az aranyérmes váltóban. A napokban érkeztek haza az olimpiáról, de sokat nem pihenhetnek.

Egyéniben 1500 méteren a pontszerző hatodik helyen ért célba, míg a váltóval a negyedik helyet szerezte meg Jászapáti Petra. A 19 éves, még junior korú versenyző ezzel a magyar csapat legeredményesebb női sportolója lett a phjongcshangi olimpián.


– Nem gondoltam, hogy ennyien fogadnak bennünket az olimpia után. A fiúváltó aranyérmet nyert, aminek nagyon örülünk, sokat segít a sportágnak. A legjobbat akartam nyújtani, és ez most erre volt elég, nagyon boldog vagyok, hogy így sikerült. Már akkor is éreztük, hogy mennyire fontos a szegedieknek, hogy mi az olimpián vagyunk. Végig éreztük a szeretetüket és a szurkolásukat – mondta Petra, aki a jövő héten már a junior-világbajnokságon szerepel.

A másik szegedi pontszerző, Kónya Zsófia betegséggel küszködött az olimpia előtt, sokáig kérdéses volt, hogy jégre léphet-e egyáltalán Phjongcshangban. Végül a váltóba nevezték be az edzők, így tevékeny részese volt a magyar csapat negyedik helyének.


– Már a hatodik helynek is örültünk, de a kicsúszások miatti kizárások után végül a negyedik helyre kerültünk, ami tényleg álomszerű. Ráadásul világcsúcsidőn belül értünk célba, ami csak alátámasztja, hogy nem érdemtelen a helyezésünk. A női váltónak ez a legjobb eredménye az olimpián. Nagyon köszönöm a szegediek szurkolását, különösen a volt iskolámnak, akik a közösségi oldalon küldtek egy képet arról, hogyan szurkolnak nekünk – értékelt a hazaérkezés után Zsófi széles mosollyal az arcán.

A harmadik szegedi téli olimpikon, Oláh Bence furcsa helyzetben volt. Az aranyérmes férfiváltó tartalékja volt, így a legközelebbről nézhette a döntőt, de szerephez nem jutott.

Nem pihenhetnek, Jászapáti Petra előbb a junior-világbajnokságra utazik Varsóba, majd Kónya Zsófival és Oláh Bencével a világbajnokságra mennek Kanadába. Egyik verseny sem lesz egyszerű, mivel a versenyzőknek szűk egy hónap alatt kétszer kell a legjobb formájukat hozni, sőt Jászapáti Petrának háromszor is.

A futamot az első sorból néztem a többi csapat tartalék versenyzőjével, és nagyon örültem, hogy elsők lettünk. Rögtön felugrottam a palánkra, a srácok jöttek is pacsizni, utána együtt vártuk a végeredményt. Nyilván van bennem hiányérzet, mert csak egy lépés választott el az aranyéremtől, de ezt a magam javára próbálom fordítani. Ez a csapat fiatal, együtt marad a következő olimpiára, és nekem kellő motivációt ad az előttünk álló négy évre, hogy én is felállhassak az olimpiai dobogóra – nyilatkozta Oláh Bence a Szeged Mának.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.