2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Ózd

Janiczak két vasat tart a tűzben

Miféle játékot játszik, polgármester úr az ózdiakkal? Miért akarja megszerezni a szavazataikat akár listán is, ha utána el akarja dobni azokat? Melyiket nem gondolta komolyan? Azt, hogy a parlamentben üljön, vagy azt, hogy Ózdon maradjon? – ezeket a kérdéseket tették fel a Fidelitas ózdi alapszervezetének tagjai március 6-án Ózdon a polgármesteri hivatal előtt Janiczak Dávidnak címezve.

Janiczak Dávid a tizedik helyet foglalja el a Jobbik választási listáján, ami az előzetes közvélemény-kutatások szerint talán elég lehet a parlamentbe kerüléshez, ám ő közzétette, hogy polgármesterként kitölti a választási ciklust. Elszalasztani viszont egyik lehetőséget sem akarja jól megfontolt saját érdekből, bár szerinte az ózdiak érdeke, hogy ő polgármester maradjon.


Fotó: Lokál
Janiczak csak a saját érdekeit tartja szem előtt

Tény, hogy Ózd fiatal polgármesterének botrányos viselkedése – vetkőzés a hivatalban, lehallgatási botrány, neki nem tetsző párttársai kizárása a Jobbikból, választási ígéreteinek be nem tartása stb. – az elmúlt években tovább rontotta a város megítélését. Most viszont úgy gondolja, hogy a sok negatív reklám is reklám, és azért ragaszkodik görcsösen a polgármesteri trónjához, hogy a viselkedése miatt rosszul csengő nevével még néhány töredékszavazatot szerezzen a Jobbiknak. Emellett az sem mellékes, hogy Ózdon több pénzt keres, mint amit esetleges mezei országgyűlési képviselőként a fővárosban kapna. Ezért nem áll ki nyíltan az ózdiak elé, nehogy valaki feltegye neki ezeket a jogos kérdéseket. Helyette az önkormányzat által fenntartott városi televízióból üzenget. Ha viszont rákérdeznek, mint a Fidelitas, akkor flegmán, nagyképűen, lekicsinylően azt mondja, hogy jelenléte a város érdekét szolgálja, csakhogy ez túl távol esik a valóságtól.

Fotó: lokál
 Csuzda Gábor (balra) kérdezett, a válasz a szokásos semmitmondó volt

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 137. §-a is lehetővé teszi, hogy a 2018-as országgyűlési választások megkezdéséig írásban mondjon le a Jobbik országos listáján való szereplésétől, ennek ugyanis semmilyen törvényi akadálya nincs – adta Janiczak tudtára a Fidelitas, ám ő erről hallani sem akar.


 

Az ÓVTV

A március 6-ai Fidelitas-rendezvényen felvételt készített az Ózdi Városi Televízió is. Közszolgálati csatornaként az lenne tőlük a minimális elvárás, hogy törekedjenek a pártatlan tudósításra. Csakhogy ők a mintegy ötperces programból azt a két mondatot tartották fontosnak kiemelni és bejátszani híradójukban, amikor dr. Csuzda Gábor elnök hibázott, vagyis nem volt folyamatos a mondandója. A közelmúltban Bukovinszky Zsolt főszerkesztő többször bemondott Jobbik által terjesztett, Riz Gábor országgyűlési képviselő ellen irányuló álhíreket, jelezve párthovatartozását. Egy közszolgálati csatornán…

Fotó: Lokál
A Fidelitas szerint Janiczak Ózdot csak ugródeszkának tekinti

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.