EUR: 323,01 Ft
CHF: 276,63 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Tapolca

Jogsértő, és megtéveszti a választókat a fideszes jelöltet lejárató Facebook-oldal

Hazugságokat, álhíreket tartalmazó Facebook-oldalakkal, hirdetésekkel kampányolnak Veszprém megyében a jobbikos jelölt mellett. Az ügyben a tapolcai helyi választási bizottság elmarasztaló határozatot hozott, kimondták, hogy az oldal készítői a bejegyzésekkel megsértették a választási törvényt.

„Ha az április 8-i választáson bizalmat kapok, akkor a körzet összes településén kicseréljük a közvilágítást” – egy valótlan tartalmú bejegyzés, a Fidesz és a KDNP logójával, és Fenyvesi Zoltán fideszes jelölt arcképével. Sem a Fidesz, sem a körzet fideszes jelöltje nem mondott ilyet, és a hirdetést nem is ők készítették. És egy másik, amelyik azt állítja, hogy a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje kampányoltat magának a polgármesterrel, de a településvezetői feladatot 2019-ben már másoknak szánja. Az oldalt valaki a választási kampányban hozta létre, kifejezetten azért, hogy a Jobbikot dicsérje, a kormánypártokat és azok jelöltjét pedig lejárassa.


Fenyvesi Zoltán, a Fidesz jelöltje, aki bejelentést is tett a visszaélésről, a Lokálnak azt mondta: sajnos elég nagy számban ütötték fel fejüket mostanában ezek az álhírek, illetve olyan Facebook-oldalak, amelyek kifejezetten a kormánypártok és jelöltjeik lejáratásásra készültek és amelyeket a Jobbikhoz köthető szervezetek hoztak létre.

– Az engem becsmérlő, rólam hazugságokat terjesztő oldalról világosan látszik, hogy a Jobbik érdekeit szolgálja. A Jobbik képviselőjelöltjét próbálják felemelni, az ő pozitív képét mutatják. Az ő oldalait lájkolják, ugyanakkor álhíreket terjesztenek rólam – mondta Fenyvesi.


Megkerestük a helyi választási bizottságot is. Dr. Balikó Gergely, a bizottság tagja elmondta, hogy megvizsgálták a szóban forgó oldalt, és a jogsértést egyértelműen meg tudták állapítani.

A választási bizottság 4-1 arányos döntésben azt állapította meg, a közösségi portálon létrehozott oldallal, az azon szereplő valótlan tartalmakkal megtévesztik a választókat és veszélyeztetik a választás tisztaságát. Erről közleményt is kiadtak. Bírságot csak azért nem tudtak kiszabni az ügyben, mert az elkövetők köre ismeretlen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.