EUR: 316,44 Ft
CHF: 281,79 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb XIV.kerület

John Malkovich a Műcsarnokban

A Műcsarnok 2018-ban is sztárkiállítással indítja a Budapest Fotó Fesztivál rendezvénysorozatát, az év leglátványosabb fotókiállításával, melyben John Malkovich fotóikonok főhősévé válik. A 2017-ben 20 új fotóval teljessé tett sorozat Budapesten látható először.

John Malkovich mint Che Quevara

A Malkovich Malkovich Malkovich – Tisztelet a kamera mestereinek című kiállítás Sandro Miller amerikai sztárfotós fotográfiáit mutatja be. A tárlaton a magyar közönség is találkozhat azokkal a fantasztikus fényképekkel, amelyeken Malkovich és Miller korántsem hagyományos módon hajt fejet a fotó- és filmtörténet nagyjai előtt: olyan ikonikus művészek előtt tiszteleg többek között, mint a mozgóképi feszültségkeltés mestere, Alfred Hitchcock, a pop art híressége, Andy Warhol vagy a portréfénykép műfajának egyik élő klasszikusa, Annie Leibovitz.


A fotókon John Malkovich, akit a XXI. század egyik legnagyobb amerikai színészeként tarthatunk számon, kaméleonként alakul át: hol Albert Einstein, hol Che Guevara, hol John Lennon vagy Andy Warhol képét ölti magára. Malkovich bámulatos átváltozóképességének és Sandro fotóművészeti látásmódjának köszönhetően a kiállítás két zseniális alkotó élvezetes játéka lett és március 1. és május 13. között tekinthető meg a Műcsarnokban.

Kapcsolódó Cikkek