2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb XIV.kerület

John Malkovich a Műcsarnokban

A Műcsarnok 2018-ban is sztárkiállítással indítja a Budapest Fotó Fesztivál rendezvénysorozatát, az év leglátványosabb fotókiállításával, melyben John Malkovich fotóikonok főhősévé válik. A 2017-ben 20 új fotóval teljessé tett sorozat Budapesten látható először.

John Malkovich mint Che Quevara

A Malkovich Malkovich Malkovich – Tisztelet a kamera mestereinek című kiállítás Sandro Miller amerikai sztárfotós fotográfiáit mutatja be. A tárlaton a magyar közönség is találkozhat azokkal a fantasztikus fényképekkel, amelyeken Malkovich és Miller korántsem hagyományos módon hajt fejet a fotó- és filmtörténet nagyjai előtt: olyan ikonikus művészek előtt tiszteleg többek között, mint a mozgóképi feszültségkeltés mestere, Alfred Hitchcock, a pop art híressége, Andy Warhol vagy a portréfénykép műfajának egyik élő klasszikusa, Annie Leibovitz.


A fotókon John Malkovich, akit a XXI. század egyik legnagyobb amerikai színészeként tarthatunk számon, kaméleonként alakul át: hol Albert Einstein, hol Che Guevara, hol John Lennon vagy Andy Warhol képét ölti magára. Malkovich bámulatos átváltozóképességének és Sandro fotóművészeti látásmódjának köszönhetően a kiállítás két zseniális alkotó élvezetes játéka lett és március 1. és május 13. között tekinthető meg a Műcsarnokban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.