EUR: 323,13 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb XIV.kerület

John Malkovich a Műcsarnokban

A Műcsarnok 2018-ban is sztárkiállítással indítja a Budapest Fotó Fesztivál rendezvénysorozatát, az év leglátványosabb fotókiállításával, melyben John Malkovich fotóikonok főhősévé válik. A 2017-ben 20 új fotóval teljessé tett sorozat Budapesten látható először.

John Malkovich mint Che Quevara

A Malkovich Malkovich Malkovich – Tisztelet a kamera mestereinek című kiállítás Sandro Miller amerikai sztárfotós fotográfiáit mutatja be. A tárlaton a magyar közönség is találkozhat azokkal a fantasztikus fényképekkel, amelyeken Malkovich és Miller korántsem hagyományos módon hajt fejet a fotó- és filmtörténet nagyjai előtt: olyan ikonikus művészek előtt tiszteleg többek között, mint a mozgóképi feszültségkeltés mestere, Alfred Hitchcock, a pop art híressége, Andy Warhol vagy a portréfénykép műfajának egyik élő klasszikusa, Annie Leibovitz.


A fotókon John Malkovich, akit a XXI. század egyik legnagyobb amerikai színészeként tarthatunk számon, kaméleonként alakul át: hol Albert Einstein, hol Che Guevara, hol John Lennon vagy Andy Warhol képét ölti magára. Malkovich bámulatos átváltozóképességének és Sandro fotóművészeti látásmódjának köszönhetően a kiállítás két zseniális alkotó élvezetes játéka lett és március 1. és május 13. között tekinthető meg a Műcsarnokban.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.