2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Szolnok

Jól rajtolt a felsőházban a Dózsa

Felemás időszakon van túl a Szolnoki Dózsa-Közgép: a bajnokságban címvédő gárda ugyan hazai vereséggel búcsúzott az alapszakasztól, a középszakasz felsőházában viszont nagyarányú győzelemmel nyitott.

A vereséget a gárda a Ferencvárostól szenvedte el. Ugyan Cseh Sándor vezetőedző is beszélt korábban hullámvölgyről, de azért valljuk be: még a világ jelenlegi legjobbjának sem szégyen kikapni egy olyan alakulattól, amelyben a Varga testvérek, Madaras Norbert, Vámos Márton, Manhercz Krisztián vagy épp Stefan Mitrovic és Nikola Jaksic passzolgat egymásnak. A mérkőzést jól kezdte a Szolnok, köszönhetően a szerb légiósoknak 5-3-ra hozta az első etapot, ám a második negyed katasztrofálisra sikeredett. Jól figyeljenek, mert ritkán írhatunk le ilyet: a Dózsa ebben a nyolc percben nem szerzett gólt. Ellenben a zöld-fehérek óriási rohamot indítottak és négyet is lőttek, ebből a veterán Madaras hármat vállalt. Itt Cseh Sándor is kiintette a vízből Nagy Viktort, és a fiatal Kardos Gergelynek szavazott bizalmat a folytatásban. A mérkőzés második részében sorozatos gólváltások zajlottak, ami a lényegen nem változtatott: a Fradi 13-11-es győzelmet aratott, viszont az A-csoportot így is a Dózsa nyerte.


A szolnoki Andrija Prlainovic gólhelyzetben
MTI Fotó: Bugány János

Most ott tartunk, hogy a középszakasz felsőházában a nyolc legjobb dönti el, hogy kik vehetnek részt a bajnoki fináléban. A nyitányon a ferencvárosiak még ki sem hűlt helyét a Honvéd játékosai foglalták el szombaton a Vízilabda Aréna vendégöltözőjében. Itt azonban nagy izgalmakra nem kellett számítani: a végül négy találatig jutó Milan Aleksic vezérletével irgalmatlan tempóban szórta a gólokat a Dózsa, míg hátul olajozottan működött a védelem, a kapuban pedig maradt Kardos. A szolnokiak előnye olykor már kilenc gól is volt, ez a lefújásig hétre apadt, így végül kétszer annyi találatot szerezve, 14-7-es sikerrel indította felsőházi szereplését a címvédő alakulat.

A folytatásban is szükség lesz a jó formára, az Aréna pedig szinte már átjáróházzá alakul: szerdán a Jadran Herceg Novi játékosai csobbantak a szolnoki habokba a Bajnokok Ligája keretében, szombaton pedig már ismét a bajnokságra kell fókuszálni, hiszen a montenegrói legények az OSC játékosainak adják a kilincset abban a bizonyos vendégöltözőben.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.