2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Győr

Jólesett a forró bableves a nélkülözőknek

A Rotary Club Győr évek óta segíti a fedél nélkül élőket, mindig február végén egy alkalommal saját készítésű, házias étellel lepik meg a Szarvas utcai intézménybe betérőket. A mostani már a 14. jótékonysági akció volt a sorban.

Kígyózó sorok álltak kedden dél körül a Szarvas utcai intézmény étkezdéjében, pillanatok alatt el is fogyott a 150 adag babgulyás és a többtálcányi diós bejgli.


A Rotary Club Győr évek óta segíti a fedél nélkül élőket
Fotó: O. Jakócs Péter

– Nekünk örömet okoz, hogy készülhetünk, süthetünk-főzhetünk olyanok számára, akiknek óriási segítség az egy tál meleg étel és egy kis sütemény. Mi segítünk fiataloknak, időseknek, betegeknek vagy fedél nélkül élőknek. A lényeg, hogy jó helyre kerüljön az adományunk, amit mindig szívből adunk – mondta Vidos László, a Rotary Club Győr soros elnöke.

Sokan várták a forró levest és a bejglit
Fotó: O. Jakócs Péter

– Saját konyhánk is van a Szarvas utcában, de természetesen ezek az emberek is jobban kedvelik a házias ízeket, a gulyást, a pörköltet vagy a bejglit – hangsúlyozta Sütő Csaba, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője. – A hideg, téli időben még jobban esik a finom, forró étel meg a törődés azoknak, akik a szállón laknak vagy ide járnak ebédelni. Mindig nagyon várják ezt az akciót és meg is köszönik azoknak, akik támogatják őket – zárta szavait Sütő Csaba.


Jól esett a meleg étel és a figyelem is
Fotó: O. Jakócs Péter

– Én nem itt lakom, van saját otthonom, de kevés a nyugdíjam, főzni meg nem tudok, úgyhogy jól jön a meleg babgulyás, ami idén is nagyon finom volt – emelte ki Nagy Tibor. – A bejgli igazi ínyencség számomra, ritkán kerül ilyen az asztalomra, ezt is nagyon köszönöm a rotarysoknak – mondta távozóban a nehéz sorsú férfi.

A tél végi kemény hidegben még inkább fontos volt a meleg, tápláló étel a nélkülözők számára
Fotó: O. Jakócs Péter

A tél, úgy látszik, február végére keményített be igazán, nem csoda, hogy telt ház volt a győri hajléktalanszállón. Akik ott is élnek, azokról folyamatosan gondoskodik a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat, azokat pedig, akik az utcán vészelik át a fagyos időszakot, naponta többször is meglátogatják a szakemberek és forró teával, illetve takaróval segítenek nekik. Az elmúlt időszakhoz képest szokatlanul hideg volt, kellett és továbbra is kell a kiemelt figyelem.

Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.