EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Győr

Jólesett a forró bableves a nélkülözőknek

A Rotary Club Győr évek óta segíti a fedél nélkül élőket, mindig február végén egy alkalommal saját készítésű, házias étellel lepik meg a Szarvas utcai intézménybe betérőket. A mostani már a 14. jótékonysági akció volt a sorban.

Kígyózó sorok álltak kedden dél körül a Szarvas utcai intézmény étkezdéjében, pillanatok alatt el is fogyott a 150 adag babgulyás és a többtálcányi diós bejgli.


A Rotary Club Győr évek óta segíti a fedél nélkül élőket
Fotó: O. Jakócs Péter

– Nekünk örömet okoz, hogy készülhetünk, süthetünk-főzhetünk olyanok számára, akiknek óriási segítség az egy tál meleg étel és egy kis sütemény. Mi segítünk fiataloknak, időseknek, betegeknek vagy fedél nélkül élőknek. A lényeg, hogy jó helyre kerüljön az adományunk, amit mindig szívből adunk – mondta Vidos László, a Rotary Club Győr soros elnöke.

Sokan várták a forró levest és a bejglit
Fotó: O. Jakócs Péter

– Saját konyhánk is van a Szarvas utcában, de természetesen ezek az emberek is jobban kedvelik a házias ízeket, a gulyást, a pörköltet vagy a bejglit – hangsúlyozta Sütő Csaba, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője. – A hideg, téli időben még jobban esik a finom, forró étel meg a törődés azoknak, akik a szállón laknak vagy ide járnak ebédelni. Mindig nagyon várják ezt az akciót és meg is köszönik azoknak, akik támogatják őket – zárta szavait Sütő Csaba.


Jól esett a meleg étel és a figyelem is
Fotó: O. Jakócs Péter

– Én nem itt lakom, van saját otthonom, de kevés a nyugdíjam, főzni meg nem tudok, úgyhogy jól jön a meleg babgulyás, ami idén is nagyon finom volt – emelte ki Nagy Tibor. – A bejgli igazi ínyencség számomra, ritkán kerül ilyen az asztalomra, ezt is nagyon köszönöm a rotarysoknak – mondta távozóban a nehéz sorsú férfi.

A tél végi kemény hidegben még inkább fontos volt a meleg, tápláló étel a nélkülözők számára
Fotó: O. Jakócs Péter

A tél, úgy látszik, február végére keményített be igazán, nem csoda, hogy telt ház volt a győri hajléktalanszállón. Akik ott is élnek, azokról folyamatosan gondoskodik a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat, azokat pedig, akik az utcán vészelik át a fagyos időszakot, naponta többször is meglátogatják a szakemberek és forró teával, illetve takaróval segítenek nekik. Az elmúlt időszakhoz képest szokatlanul hideg volt, kellett és továbbra is kell a kiemelt figyelem.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.