2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Dunaújváros

Jóváhagyták a jelöltek listáját

Összesen mintegy tizenöt egyéni jelölt indul a Fejér megyei 04-es választókörzetben egyéni listán az országgyűlési képviselő-választáson. A körzet jelenlegi választottja, dr. Galambos Dénes egy nap alatt összegyűjtötte, majd másnap le is adta az ajánlásokat.

Nyilvántartásba vette a jelölteket a Fejér megyei 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága. A Fidesz–KDNP delegáltja, a körzetet jelenleg is képviselő dr. Galambos Dénes már jóval a határidő lejárta előtt, február végén eljuttatta a bizottsághoz a szükséges ajánlásokat, így az már korábban eldőlt, hogy az ő neve biztosan ott lesz a szavazólapon.


Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő
Fotó: dunaujvaros.com

Összesen mintegy 2600 ajánló aláírást sikerült gyűjtenie. Dr. Galambos Dénes 2014-ben az érvényes szavazatok több mint harmadát szerezte meg, 35,9 százalékos támogatottsággal került a parlamentbe. Mögötte az MSZP–Együtt–DK–PM–LMP közös jelöltje, Magyar András Tamás végzett, aki akkor a szavazatok 29,4 százalékát kapta. (Az idén az MSZP, a DK és a PM Mezei Zsolt személyében ismét közös jelöltet állít.) A 2014-ben harmadik legtöbb szavazatot kapott Pintér Tamás, a Jobbik jelöltje szintén leadta a kellő számú ajánlást, így ő ismét részt vesz az országgyűlési képviselő-választáson.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.