EUR: 321,43 Ft
CHF: 285,24 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Szeged

Juan Carlos Pastor: Én sosem adnám fel!

A meglepően gyenge őszi szezon után tavasszal egészen más arcát mutatja a MOL Pick Szeged. A Bajnokok Ligájában BL-címről álmodó csapatokat szorongatott meg, de ennél sokkal komolyabb visszhangja volt a Veszprém elleni bajnoki győzelemnek. Juan Carlos Pastorral, a csapat vezetőedzőjével az őszi szezon hullámvölgyétől a Veszprém-meccsig elemeztünk, de a jövő is szóba került.

– Most úgy tűnik, hogy erősebb a csapat, mint ahogy a szeptemberi kezdésnél várni lehetett, de az őszi szereplés miatt hátrányban vannak. Mire lehetnek képesek az idén?


– Meccsben kell lenni minden fronton, végig versenyezni kell mindenkivel, van mit javítani a csapaton. A veszprémi mérkőzésen a visszarendeződéssel volt a gond, azokat a játékosokat, akik sérültek voltak, újra be kell illeszteni a csapatba, hiszen fontos összecsapások jönnek. Az a fő, hogy elhiggyék a fiúk, képesek nyerni olyan csapatok ellen is, amelyek final fourra esélyesek. Ezt bizonyítottuk a Löwen, a Barcelona és a Vardar ellen, valamint Veszprémben is. Erre lehet építeni. A csapatnak az az erőssége, hogy amikor egységesen játszunk, az egyénieskedés nem fér bele, nálunk a csapatjáték dominál. Ez a rendszer úgy épül fel, hogy a csapatjáték van előtérben, de minden játékos rendelkezik egy kis szabadsággal a pályán.

Juan Carlos Pastor vezetőedző szerint van mit javítani a csapaton

– Olyan, mintha önkritikát gyakorolt volna, mert teljesen másképp viszonyul a játékosokhoz, mint ősszel.


– A legfontosabb a hozzáállás, ha azzal minden rendben van, akkor én is nyugodtabb vagyok. Közelebb állok a játékosokhoz. Megpróbáltam ezt a szezon elején is, de van, amikor nem sikerül, és van, amikor a játékosok elengedik magukat. Ez nem jó, olyankor nekem is problémát jelent megtalálni azokat, akikben bízhatok, és akikben nem. Ugyanazt a taktikát követtük ősszel, amit most, csak akkor az apró részleteket nem tudtuk jól csinálni, most viszont olajozottan működik a gépezet. Ebből az időszakból sokat lehetett tanulni, az ilyen helyzetek megedzik az embert. Olyan ez, mint az élet – tanulsz a jóból és a rosszból is. Most jönnek a legfontosabb meccsek, benne van a csapatban a tudás, csak koncentrálni kell, és akkor ezeket meg lehet nyerni. Nagyon jól kell edzeni, fel kell készülni az ellenfelekre és megvalósítani a meccseken a begyakoroltakat. Megpróbáljuk a lehető legjobban feltérképezni az ellenfeleinket, és a játékosoknak már csak az a dolguk, hogy fegyelmezettek maradjanak. Tudom, furcsán hangzik, amit mondok, de a sérülések is jól jöttek a csapatnak, hiszen ez jobban összekovácsolt bennünket, és a játékosok is közelebb kerültek egymáshoz.

– Egyszer sem fordult meg a fejében, hogy feladja?

– Én sosem adnám fel! Tudtam, hogy mik voltak a gondok, és a megoldásokat is tudtam, tudom rájuk. Nekem az a feladatom, hogy megtaláljam a gondokra a megoldást. Úgy tűnik, ez sikerült is.

– Évek óta bajnoki címről álmodnak a szurkolók, sőt időről időre felmerül a BL-ben a négy közé jutás is. Melyiket éri el előbb a csapat?

– Nekünk mindig a következő meccsre kell koncentrálni. Nem kikerülve a kérdést: mindkettő nagyon nehéz helyzet. Két nagyon jó csapatot kell kiütni, hogy a BL-ben a négy közé juss, Magyarországon meg a Veszprémet kell legyőzni. Ha egy hétig jól játszol, vagy ha van egy jó napod, akkor sok minden lehetséges. Például most, hogy nyertünk Veszprémben, abból lehet erőt meríteni a folytatáshoz. Nagyon nehéz elérni a célig, mert sok olyan csapat van, ahol sokkal több pénzből gazdálkodnak. A saját lehetőségeinket próbáljuk a legjobban kiaknázni. Más piacon is vásárol a Veszprém, más büdzséjük van, mint nekünk, de mi úgy próbálunk igazolni, hogy minden évben kiegyensúlyozottabb legyen a csapat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.