EUR: 322,54 Ft
CHF: 281,98 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Belföld

Június végéig nyújtható be kárrendezési igény a Czeglédy-ügyben

A kormány meghosszabbítja a Czeglédy-ügyben károsult diákok és nyugdíjasok kárrendezési kérelmének benyújtási határidejét, így a szerdai kormányülésen hozott döntés értelmében június végéig kérhető a kárrendezés.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett: a kormány tavaly év végén megalkotta a Czeglédy-ügy kárrendezéséhez szükséges jogszabályt és vállalta a kár rendezését. A kormány célja, hogy a károsultak a lehető leggyorsabban megkapják a pénzt, amiért megdolgoztak, ezért a kárrendezéshez szükséges összeget megelőlegezi, de azt később a felelősökön érvényesíteni kívánja – írták.


Az állami kárrendezés igénylésének menete nem változott, a megkárosított diákok és nyugdíjasok a lakóhelyük szerint illetékes kormányhivatalnál nyújthatják be kérelmüket. A jogosultságról a kormányhivatal dönt, a megállapított összeget pedig a Magyar Államkincstár fizeti ki a döntés kézhezvételét követő 15 napon belül.

Czeglédy Csaba, az MSZP, a DK és az Együtt szombathelyi önkormányzati képviselője és bűnszervezete a gyanú szerint több mint 6 milliárd forinttal károsította meg a költségvetést, valamint több száz diákot, és nyugdíjasokat is megkárosítottak azzal, hogy nem fizették ki a fizetésüket – olvasható a központ közleményében.


A kárrendezési igény benyújtásának eredeti határideje február vége volt azoknak, akik 2017. május 1. és június 30. között a Human Operator Zrt. közreműködésével végeztek munkát, de fizetésüket nem kapták meg.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Nem fűződnek emberi jogok a határsértéshez

    Nem fűződnek emberi jogok a határsértéshez

    Sem a határsértéshez, sem a célországok önkényes kiválasztásához nem fűződnek emberi jogok, ezért amikor az Európai Unió migrációs kérdésben lépéseket tesz, minden esetben a nemzetközi jog talajáról kell kiindulnia, amely világossá teszi, hogy a migráció nem emberi jog – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban, sajtótájékoztatón.