2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Belföld

Június végéig nyújtható be kárrendezési igény a Czeglédy-ügyben

A kormány meghosszabbítja a Czeglédy-ügyben károsult diákok és nyugdíjasok kárrendezési kérelmének benyújtási határidejét, így a szerdai kormányülésen hozott döntés értelmében június végéig kérhető a kárrendezés.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett: a kormány tavaly év végén megalkotta a Czeglédy-ügy kárrendezéséhez szükséges jogszabályt és vállalta a kár rendezését. A kormány célja, hogy a károsultak a lehető leggyorsabban megkapják a pénzt, amiért megdolgoztak, ezért a kárrendezéshez szükséges összeget megelőlegezi, de azt később a felelősökön érvényesíteni kívánja – írták.


Az állami kárrendezés igénylésének menete nem változott, a megkárosított diákok és nyugdíjasok a lakóhelyük szerint illetékes kormányhivatalnál nyújthatják be kérelmüket. A jogosultságról a kormányhivatal dönt, a megállapított összeget pedig a Magyar Államkincstár fizeti ki a döntés kézhezvételét követő 15 napon belül.

Czeglédy Csaba, az MSZP, a DK és az Együtt szombathelyi önkormányzati képviselője és bűnszervezete a gyanú szerint több mint 6 milliárd forinttal károsította meg a költségvetést, valamint több száz diákot, és nyugdíjasokat is megkárosítottak azzal, hogy nem fizették ki a fizetésüket – olvasható a központ közleményében.


A kárrendezési igény benyújtásának eredeti határideje február vége volt azoknak, akik 2017. május 1. és június 30. között a Human Operator Zrt. közreműködésével végeztek munkát, de fizetésüket nem kapták meg.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Epermester Pincészet – Kaland

  Epermester Pincészet – Kaland

  Tahitótfalui eperből és dánszentmiklósi cigánymeggyből készült félédes gyümölcsbor házasítás, ami 2015-ben elnyerte Az Év Legjobb Fehér Gyümölcsbora díjat.

 • Migránsokat telepítene Budapestre Karácsony

  Migránsokat telepítene Budapestre Karácsony

  Karácsony Gergely Budapest főpolgármestereként valószínűleg folytatná azt a migránsbarát politikát, amit Zugló vezetőjeként képviselt – mondta Hollik István kormányszóvivő.

 • Világsztárt fogadott Tarlós István

  Világsztárt fogadott Tarlós István

  A Budapesten forgató világsztárt, Scarlett Johanssont fogadta hivatalában Tarlós István főpolgármester és helyettese, Szalay-Bobrovniczky Alexandra.