EUR: 323,26 Ft
CHF: 283,25 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Szolnok

Kadétközpontot nyitnának városunkban

A „Zrínyi 2026″ elnevezésű honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében egy kadétközpont létrehozásáról tartottak fórumot az elmúlt hetekben Szolnokon.

Az egész kezdeményezés a Magyar Tartalékosok Szövetsége és annak megyei szervezetének bábáskodásával indult el. Boldizsár Tibor, a szövetség elnöke azt mondta, hogy a kadétközpontot a Besenyszögi úti egykori polgári védelmi gyakorlópálya területén, az MHSZ volt rutinpályájának helyén szeretnék létrehozni. Mint kiderült: a tíz hektáron elterülő létesítmény az önkéntes tartalékos rendszer helyi infrastruktúrájának része lenne, de használható volna a Honvéd Kadét Programban is, amelynek során a katonai alapismeretek tantárgyból érettségizett diákok helyezkedhetnek el honvédelmi pályán.


A szolnoki bázis a tervek szerint körletekkel felszerelt gyakorlótér maradna. Telepített konténerek szolgálnák ki az érkezőket. A szolnoki kadétközpont tervéről és megvalósításáról szakmai fórumot is tartottak a RepTárban, ahol képviselője révén kifejtette álláspontját a Magyar Honvédség hadkiegészítő parancsnokságának munkatársa és a Honvéd Sportszövetség elnöke.

Kiállítással kötötték egybe a bemutatót

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.