2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Szolnok

Kadétközpontot nyitnának városunkban

A „Zrínyi 2026″ elnevezésű honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében egy kadétközpont létrehozásáról tartottak fórumot az elmúlt hetekben Szolnokon.

Az egész kezdeményezés a Magyar Tartalékosok Szövetsége és annak megyei szervezetének bábáskodásával indult el. Boldizsár Tibor, a szövetség elnöke azt mondta, hogy a kadétközpontot a Besenyszögi úti egykori polgári védelmi gyakorlópálya területén, az MHSZ volt rutinpályájának helyén szeretnék létrehozni. Mint kiderült: a tíz hektáron elterülő létesítmény az önkéntes tartalékos rendszer helyi infrastruktúrájának része lenne, de használható volna a Honvéd Kadét Programban is, amelynek során a katonai alapismeretek tantárgyból érettségizett diákok helyezkedhetnek el honvédelmi pályán.


A szolnoki bázis a tervek szerint körletekkel felszerelt gyakorlótér maradna. Telepített konténerek szolgálnák ki az érkezőket. A szolnoki kadétközpont tervéről és megvalósításáról szakmai fórumot is tartottak a RepTárban, ahol képviselője révén kifejtette álláspontját a Magyar Honvédség hadkiegészítő parancsnokságának munkatársa és a Honvéd Sportszövetség elnöke.

Kiállítással kötötték egybe a bemutatót

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.