2019. december 10., kedd
Judit

Külföld

Egyre kaotikusabb a helyzet a migránsok lepte brüsszeli parkban

A St Maximilian parkban élő mintegy 300-400 migráns lassan egy éve komoly problémát okoz a helyieknek. Ugyanakkor állami beavatkozás hiányában néhány brüsszeli lakos, szervezetten szállítja otthonába esténként a migránsokat. Külön Facebook csoportot is készítettek erre a feladatra – írja a lavenir.net

Theo Francken /Fotó: Flickr

Theo Francken, a bevándorlásért felelős brüsszeli államtitkár szerint a szudáni migránsok nem rendelkeznek papírokkal, innentől kezdve senki sem tudja, hogy valójában kicsodák. Amikor Francken azt nyilatkozta tavaly, hogy meg kell tisztítani a parkot és helyre kell állítani az eredeti állapotot, lényegében lefasisztázták, Hitler ruhában ábrázolták a belga liberális sajtóban és lemondásra szólították fel. Mások arra hívják fel a figyelmet, hogy az azonosítatlan emberek komoly veszélyt jelenthetnek egy olyan városban, amely még mindig nem heverte ki a 21. századi Európa eddigi egyik legnagyobb terrortámadását.


Francken korábban már rendőrjárőröket küldött a parkba, de ez az intézkedése sem nyerte el a tetszését a liberális politikai elitnek, pontosabban a liberális kézben levő sajtó munkatársainak. Egy jogszabállyal lehetővé válna, hogy a rendőrség átkutassa azokat a házakat, ahol migránsok élnek, vagy húzódnak be éjszakára, ám ez az intézkedés sem tetszett a liebárális média helyi megmondó embereinek.

Ismeretes, hogy a 2016-os terrortámadás során derült ki, hogy Európa egyik legkeményebb no go zónájában, Molenbeekben a rendőrségnek fogalma sincs, hogy egy lakásban hányan laknak, de azt sem tudják, hogy kik az igazi lakók. Amikor a Párizsi terrortámadás kitervelőjét és egyetlen túlélőjét, Salah Abdeslamot elfogták, korábban a rendőrség arra lett figyelmes, hogy a Rue des Quatre-Vingtst 79 szám alatti lakásból rendszeresen több emberre szóló pizzarendelést adtak le annak ellenére, hogy a hivatalos nyilvántartás szerint csak egyetlen nő él az ingatlanban.


Így aztán nem véletlen, hogy a hatóságok tudni szeretnék, kiket “bújtatnak” azok a brüsszeliek, akik a parkból rendszeresen szállítják otthonukba a migránsokat. A liberális nyomás ellenére és Theo Francken munkájának köszönhetően 2017-ben sikerült több mint 11000 szudánit visszatoloncolni.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek