2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb Szeged

Kár a második félidőért

A MOL-Pick Szeged 29-22-re kikapott a német THW Kiel otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

A szegediek közül talpsérülés miatt hiányzott a szlovén beálló, Matej Gaber, a hazaiaknál pedig René Toft Hansen és Rune Dahmke nem léphetett pályára.


Jól kezdték a találkozót a vendégek, és az ötödik percben átvették a vezetést. Mindkét együttes hatékonyan védekezett, így eleinte a szokásosnál kevesebb gól született. Mivel a 18. percig a Szeged spanyol kapusa, José Manuel Sierra csupán egy alkalommal tudott védeni, a horvát Marin Sego állt be a helyére. Két perccel később alakult ki először kétgólos különbség a csapatok között (10-8), mert a magyar együttes elkövetett néhány pontatlanságot, azonban négy perc alatt fordított (11-12). A szünet előtt Sego az ellenfél üres kapujába talált, és bár Marko Vujin és Miha Zarabec vezérletével a Kiel hatékonyabban támadott, az első félidő után döntetlen volt az állás (14-14).
A németek lerohanták ellenfelüket a második felvonás elején, ezért Juan Carlos Pastor vezetőedző hat perc után időt kért (19-16). Csapata sorozatban háromszor volt eredményes, de az egyenlítést követően nem tudta tartani a lépést a gyorsabb, lendületesebb házigazdákkal, akik öt gólt dobtak, ezért újabb időkérés következett (24-19). A folytatásban tovább nőtt a különbség, mert a Kiel dán kapusa, Niklas Landin remekül védett, csapattársai pedig jó százalékkal használták ki a helyzeteiket. A vendégek az utolsó 18 percben nagyon sokat hibáztak, és mindössze háromszor találtak a hálóba. (29-22)

THW Kiel (német)–MOL-Pick Szeged 29-22 (14-14)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés, Kiel, Sparkassen Aréna 9000 néző. Vezette: Nikolics Sztojkovics (szerbek).
THW Kiel: N. Landin – Ekberg 4/2, Weinhold, Firnhaber, Wiencek 4, Bilyk, R. Santos. Csere: Wolff (kapus), Vujin 8, Zarabec 5, Duvnjak 1, Frend Öfors 2, Dissinger 4, Rahmel 1. Vezetőedző: Alfred Gislason.
MOL-Pick Szeged: Sierra – Sostaric 1, Srsen 1, Skube 2, Bánhidi 5, Bodó 3, Källman 3. Csere: Sego 1 (kapus), Thiagus Petrus 1, Sigurmannsson 3/3, P. Rodríguez 2, Blazevic, Zsitnyikov, Balogh, Gorbok, Zubai. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 8, illetve 6 perc.
Hétméteres: 3/2, illetve 3/3.

– Amit a legtöbbet gyakoroltunk, az nem működött. A nyitott védekezésük ellen betömörültünk, rengeteg labdát eladtunk és szétestünk a második félidőre. Nagy jók voltunk az első harminc percben, de sokan végig játszottak nálunk, és elfáradhattak a második játékrészre – nyilatkozta Balogh Zsolt, a MOL-PickK Szeged játékosa.


A visszavágót jövő vasárnap rendezik Szegeden.

Kapcsolódó Cikkek