EUR: 321,25 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb XIV.kerület

Karácsony Gergelynek és Tóth Csabának Soros és Brüsszel akarata az első

A legutóbbi zuglói  testületi ülésre a zuglói Fidesz–KDNP-frakció előterjesztést nyújtott be, amelyben kérte az önkormányzatot, utasítsa el, hogy a kerületben bevándorlásszervező irodák működhessenek, valamint kérje a kormányt, hogy lépjen fel Soros civiljei és a Soros-tervvel szemben. A Karácsony Gergely–Tóth Csaba tandem lesöpörte az asztalról az előterjesztést.

Az év elején magyarországi polgármesterek egy csoportja állásfoglalást tett közzé, amelyben a kormányhoz és hazánk valamennyi önkormányzatához fordultak annak érdekében, hogy közösen lépjenek fel a Soros-tervvel és a bevándorlásszervező Soros-szervezetekkel szemben. A kerületi Fidesz–KDNP-frakció ezzel kapcsolatban két előterjesztést is benyújtott, ám a képviselő-testület végül sem azt a beadványt nem tárgyalta, amelyben a frakció arra kérte a kerületi önkormányzatot, hogy a képviselő-testület utasítsa el a Soros-tervet és azt, hogy a kerületben bevándorlásszervező iroda működhessen, sem azt, hogy a településekre komoly fenyegetést jelentő tömeges betelepítés miatt kérje fel Magyarország kormányát, ha kell, jogszabályokkal lépjen fel a Soros-terv és a bevándorlásszervező Soros-szervezetek ellen.


Karácsony Gergely és a többiek mellé beállt Tóth Csaba is

– A zuglói Fidesz–KDNP-frakció vezetőjeként azon a véleményen vagyok, hogy egy ilyen fontos kérdésben minden települési önkormányzatnak véleményt kell nyilvánítania. A kerület lakói számára fontos kérdésben nélkülözhetetlen, hogy megismerhessék választott képviselőik álláspontját. Ezért javasoltam, hogy a képviselő- testület sürgősséggel tárgyalja meg és döntsön az ügyben – mondta lapunknak dr. Jelen Tamás országgyűlési képviselő, aki hozzátette: nemhogy nem tárgyalták meg az előterjesztéseket, de Szabó Rebeka, Karácsony Gergely alpolgármestere színjátéknak nevezte a Fidesz előterjesztését és agyatlan félelemkeltésnek, hogy a kormány nem akarja, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon.
– A Karácsony Gergely–Tóth Csaba tandem ezzel a döntésével bebizonyította, hogy számukra Soros és Brüsszel akarata az első. Készek végrehajtani a Soros-tervet: lebontanák a határzárat és betelepítenék a bevándorlókat.

 

Kapcsolódó Cikkek