EUR: 314,43 Ft
CHF: 278,50 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Belföld

Karácsony: Nácik vannak a Jobbikban

Nesze neked, összefogás! Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje kőkemény támadást intézett a Jobbik ellen a Magyar Narancsban megjelent interjújában. Elmondása szerint a Jobbikban nácik vannak, így a pártra listán nem szabad, egyéniben pedig az ország 80 százalékában nem érdemes szavazni.

Nem nyugszanak az ellenzéki pártok vezetői. Folyamatosan kígyót-békát kiabálnak egymásra, amibe most az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely is újra beszállt.


– Vona Gáborból nem csinálhatunk miniszterelnököt. Szeretném, ha ezt az egész jobbikos összefogás-diskurzust, ami a baloldalról érkezett, és elhiteti a választók egy részével, hogy lehet a Jobbikra szavazni listán, mielőbb abbahagynánk – mondta Karácsony Gergely a Magyar Narancsnak. Hozzátette, hogy a Jobbikban most is ott vannak a nácik, csak éppen nem gyakorolhatják nácizmusukat.

Karácsony szerint Vona cukisodása is csak álca. „Három évet ültem Vona közelében a parlamentben, mit mondjak? Maradjunk annyiban, hogy erős kételyeim vannak a fordulattal kapcsolatban.” Majd arról beszélt, hogy a Simicska zsebében lévő csicskapárt semmit sem változott az évek során.


– Világossá kell tenni, hogy milyen szakadék van köztünk és a Jobbik közt – fogalmazott Karácsony Gergely a lapnak, majd azt is hozzátette, hogy a Jobbik Simicska Lajos pénzén arról kampányol, hogy egy antirasszista párt, amit nem kell feltétlenül elhinni.

 

A jelek szerint Karácsony csak a saját pecsenyéjét sütögeti, és ahogy más ellenzéki pártok, valójában ő sem hisz a kormányváltásban.

Fodor Gábor is kizárná a Jobbikot

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke volt a vendége az ATV Egyenes beszéd című műsorának szerda este. A politikus hangsúlyozta, hogy ott vannak a Karácsony Gergely vezette „változás szövetségében” az MSZP-vel és a Párbeszéddel. Fodor érdekes módon ugyanúgy elutasítja a Jobbikkal való együttműködést, mint Karácsony.

„Nem lehet indulattal politizálni. Az nem érv, hogy az ördöggel is össze kell fogni.” A liberális politikus szerint nem kell kiközösíteni a Jobbikot, de rögtön hozzátette: „… akivel nem vagyunk egy platformon politikailag, azzal nem kell közösen fellépni a választásokon” – mondta Fodor Gábor.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogszabályba ütköző lehet, hogy Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester és felesége, Vincze Felícia cége, A Te Születésed Kft. 2016-2017-ben is jelentősen alacsonyabb adóalapot vallott be, mint amennyit a cég honlapján szereplő szüléslevezetések száma alapján kiszámlázhattak – nyilatkozta az Origónak a Századvég elemzője.

 • Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Felfüggesztését kérte a Fidesz a balra tolódó, erősen megosztott Európai Néppártban. A kizárásra játszó balliberális politikusok dupla kudarcot vallottak Brüsszelben, ahol soros György fia is megjelent.

 • Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Több mint három éve vár gazdira az Illatos úti ebtelepen Dodó, a legszebb korában lévő, staffordshire jellegű kankutya, aki gondozói szerint félreértett zseni, és egyben lelkes futóbajnok.