EUR: 323,73 Ft
CHF: 284,14 Ft
2018. augusztus 21., kedd
Sámuel, Hajna

Belföld

Karácsony: Nácik vannak a Jobbikban

Nesze neked, összefogás! Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje kőkemény támadást intézett a Jobbik ellen a Magyar Narancsban megjelent interjújában. Elmondása szerint a Jobbikban nácik vannak, így a pártra listán nem szabad, egyéniben pedig az ország 80 százalékában nem érdemes szavazni.

Nem nyugszanak az ellenzéki pártok vezetői. Folyamatosan kígyót-békát kiabálnak egymásra, amibe most az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely is újra beszállt.


– Vona Gáborból nem csinálhatunk miniszterelnököt. Szeretném, ha ezt az egész jobbikos összefogás-diskurzust, ami a baloldalról érkezett, és elhiteti a választók egy részével, hogy lehet a Jobbikra szavazni listán, mielőbb abbahagynánk – mondta Karácsony Gergely a Magyar Narancsnak. Hozzátette, hogy a Jobbikban most is ott vannak a nácik, csak éppen nem gyakorolhatják nácizmusukat.

Karácsony szerint Vona cukisodása is csak álca. „Három évet ültem Vona közelében a parlamentben, mit mondjak? Maradjunk annyiban, hogy erős kételyeim vannak a fordulattal kapcsolatban.” Majd arról beszélt, hogy a Simicska zsebében lévő csicskapárt semmit sem változott az évek során.


– Világossá kell tenni, hogy milyen szakadék van köztünk és a Jobbik közt – fogalmazott Karácsony Gergely a lapnak, majd azt is hozzátette, hogy a Jobbik Simicska Lajos pénzén arról kampányol, hogy egy antirasszista párt, amit nem kell feltétlenül elhinni.

 

A jelek szerint Karácsony csak a saját pecsenyéjét sütögeti, és ahogy más ellenzéki pártok, valójában ő sem hisz a kormányváltásban.

Fodor Gábor is kizárná a Jobbikot

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke volt a vendége az ATV Egyenes beszéd című műsorának szerda este. A politikus hangsúlyozta, hogy ott vannak a Karácsony Gergely vezette „változás szövetségében” az MSZP-vel és a Párbeszéddel. Fodor érdekes módon ugyanúgy elutasítja a Jobbikkal való együttműködést, mint Karácsony.

„Nem lehet indulattal politizálni. Az nem érv, hogy az ördöggel is össze kell fogni.” A liberális politikus szerint nem kell kiközösíteni a Jobbikot, de rögtön hozzátette: „… akivel nem vagyunk egy platformon politikailag, azzal nem kell közösen fellépni a választásokon” – mondta Fodor Gábor.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Ügyeskedéshez alapít pártot a Soros-szervezet

    Ügyeskedéshez alapít pártot a Soros-szervezet

    Pártot alakítanak Soros György migrációért felelős helytartói, hogy ne kelljen adózni a spekuláns támogatásai után – írta meg a Pesti Srácok. A Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott a Migration Aid, hogy ezzel új dimenzióba lép a hatalommal vívott harcuk.

  • Meghiúsult az ellenzék öncélú akciója

    Meghiúsult az ellenzék öncélú akciója

    Soron kívüli ülést hívtak össze az Országgyűlésben az ellenzéki pártok a múlt hét pénteken az ápolási díj emelésének, illetve a kilakoltatással szembenéző devizahitelesek ügyében.