EUR: 321,15 Ft
CHF: 284,69 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Külföld

Kényszerítették az élelmiszerbankot, hogy migránsoknak is osszannak ételt

Meg kellett változtatni a döntését egy német esseni élelmiszerbanknak, hogy nem csak és kizárólag német állampolgároknak osszanak ételt, ugyanis a céget rengeteg kritika és támadás érte az üggyel kapcsolatban.

A szervezet hetente közel 6 ezer embert lát el élelemmel. A nehézségek miatt azonban úgy határoztak, hogy januártól csak a német állampolgárok kapnak tagsági kártyát, aminek a felmutatásával ételt lehet kérni – írja a 888.


Az élelmiszerbank azonnal megkapta a kritikát, miszerint ők csak a német állampolgárokon akarnak segíteni a migránsokon nem. Ezért xenofóbnak és nácinak kiáltották ki őket.

Odáig fajultak a szervezet ellen gyűlölködők, hogy az életosztó teherautót “F*ck Nazis” felirattal graffitizték be. Ennek fényében az élelmiszerbank visszavonta döntését attól félve, hogy az önkéntes segítőket ezzel elüldözik a szervezettől.


Azért határoztunk korábban arról, hogy ideiglenesen csak a német állampolgároknak jár tagsági kártya, mert a szervezet által ellátott emberek 75 százaléka migráns volt – mondta Jörg Sartor a szervezet vezetője.

A lap információi szerint a német egészségügyi miniszter, Jens Spahn a következőket nyilatkozta az ételosztáson megjelenő migránsokkal kapcsolatban: “Essenben élelmiszerre váró emberek mindegyike jól tápláltnak és erősnek tűnt. A gyermeküket egyedül nevelő szülők vagy az öregek pedig már nem jutottak ételhez”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek