EUR: 315,87 Ft
CHF: 281,22 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Külföld

Késes támadás volt Athénban!

Késsel támadt egy ismeretlen szerdán Irán athéni nagykövetségének két alkalmazottjára, egyiküket megsebesítette, majd elmenekült – jelentette az AMNA görög hírügynökség. Görög rendőrségi források szerint nem terrortámadás történt.

A nagykövetség alkalmazottjainak feltűnt a hivatali gépjárművek környékén ólálkodó férfi gyanús viselkedése. Odamentek hozzá, és megpróbálták szóra bírni. Az ismeretlen ekkor támadta meg őket, az egyiküket pedig meg is sebesítette a hasán és a nyakán. A sebesültet kórházba szállították, a helyi sajtó beszámolója szerint túl van az életveszélyen.


A támadó az eset után elmenekült, a rendőrség jelenleg nagy erőkkel keresi.

Az EFE spanyol hírügynökséget tájékoztató rendőrségi források szerint minden eshetőséget megvizsgálnak, ugyanakkor a nyomozás eddigi állása szerint nem terrorcselekményről van szó.

Az AMNA hírügynökség információi szerint a támadó egy 50 év körüli férfi, valószínűleg iráni.

A támadó indítéka egyelőre nem ismeretes.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Kizárás fenyegeti az LMP-t

  Kizárás fenyegeti az LMP-t

  Mivel a Jobbikkal karöltve támogatja az LMP Mirkóczki Ádám és Puzsér Róbert indulását is az őszi helyhatósági választásokon, akár az LMP kizárása is szóba jöhet a pártot magába foglaló EP-pártszövetségnél, az Európai Zöld Pártnál, mivel Philippe Lamberts frakció-szóvivő korábban úgy nyilatkozott: az LMP és a Jobbik szövetsége elfogadhatatlan.

 • Egy azték uralkodó sírjának nyomaira bukkanhattak Mexikóban

  Egy azték uralkodó sírjának nyomaira bukkanhattak Mexikóban

  Egy azték uralkodó sírhelyét jelölhetik azok az áldozati ajándékok, köztük egy gazdagon díszített, harcosnak öltöztetett jaguár és egy fiatal fiú maradványai, amelyeket a mexikóvárosi Templo Mayor (nagy templom) romjainál tártak fel a régészek.

 • A Hamász célpontjait bombázza az izraeli hadsereg a Gázai övezetben

  A Hamász célpontjait bombázza az izraeli hadsereg a Gázai övezetben

  Az izraeli hadsereg hétfőn megkezdte a radikális palesztin szervezet, a Hamász állásainak bombázását a Gázai övezetben, miután egy a palesztin területről kilőtt rakéta eltalált egy lakóházat Tel-Aviv térségében – jelentették a hadseregre hivatkozva a hírügynökségek.